Роздрукувати сторінку

Свалявський технічний коледж Національного університету харчових технологій, СТК НУХТ

« Назад

СТК НУХТ – провідний заклад на Закарпатті, які здійснює підготовку за потрібним напрямками підготовки, готуючи досвідчених фахівців.

Свалявський-технічний-коледж-Національного-університету-харчових-технологій СТК-НУХТ

Контакти Свалявського технічного коледжу Національного університету харчових технологій

Адреса: м. Свалява, вул. Духновича, 6а.

Телефон: (03133) 2-24-78.

Сайт: http://www.stknuft.com.ua/index.php.

Електронна пошта: stknuft@yandex.ua.

СТК-НУХТ

Історія СТК НУХТ

Свалявський технічний технікум було засновано Львівським Раднаргоспів в 1964 році розпорядженням Ради Міністрів СРСР від 22 травня 1964, №630 для підготовки професіоналів згідно будівельної промисловості.

У 1966 році навчальний заклад передано в систему Міністерства харчової промисловості України.

У 1986 році технікум став підпорядковуватися Держагропрому України.

З 1991 року навчальний притулок проводить підготовку професіоналів для Муніципального комітету згідно харчової промисловості України.

Колегією Міністерства виховання від 23.06.1993 р., прийнято висновок міжгалузевою акредитаційною комісією від 20 травня 1993, про внесення до Державного реєстру навчальних закладів України та надання Свалявському технічному інституту ліцензії на перевагу втілення освітньої діловитості через другу рівнем акредитації.

Розпорядженням Кабінету Міністрів № 491 від 22 травня 1997 навчальний притулок передано до Міністерства освіти України.

Згідно указу Міністерства освіти і науки України №436 від 3.07.2003 року коледж приєднано до Державного інституту харчових технологій як структурний підрозділ.

Свалявський-технічний-коледж-Національного-університету-харчових-технологій, СТК-НУХТ

Спеціальності Свалявського технічного коледжу Національного університету харчових технологій

Коледж з денною та заочною формою вивчення робить професіоналів 8 кваліфікаціями:

1. Туристичне обслуговування

Розвиток в Україні гілки туризму, закріплення її кадрового складу вважається важливою проблемою економіки країни. Суттєву роль при даному повинна відігравати студенти, ступінь її освіченості. Туристична сфера діловитості вважається однією з найбільш багатообіцяючих в нашому ареалі.

Закарпатська область володіє найвищим природно-рекреаційним і туристичним курортним потенціалом. На зараз область мають можливість відвідати 600000 мандрівників на рік. При цьому туристично - рекреаційному ансамблю допомагає у вирішенні нагальних проблем зайнятості народонаселення краю.

В СТК НУХТз 2012 року стартувала підготовка молодших професіоналів згідно кваліфікації «Туристичний сервіс».

Прийдешні фахівці з туристичного обслуговування мають ймовірність роздобути абстрактні пізнання і фактичні вміння на лабораторно-фактичних вправах у навчальному ресторані, кухні, барі, навчальному готелі та навчально - туристичної компанії.

Поглиблене дослідження закордонних мов дозволить випускникам знатися з мандрівниками зарубіжних держав.

2. Готельне обслуговування

Перехід України до ринкових взаємовідносинам у сфері послуг та формування багатоукладної економіки викликають необхідність створення прогресивної інформаційної системи та підготовки висококваліфікованих професіоналів. Для успішного вирішення тільки достатку завдань згідно обслуговуванню постояльців потрібно заволодіти особливими компетенціями і безперервно їх покращувати. Фахівець з високим рівнем майстерності має можливість до функціональної працю, поcтійного самовдосконалення, вирішувати завдання діловитості.

Враховуючи попит на професіоналів даної сфери в 2012 р . у Свалявському технічному коледжі НУХТ проведено набір учнів на професію «Готельний сервіс». Виховання висококваліфікованих професіоналів ведеться на належній навчально-матеріальній основі. Всі навчальні кабінети, лабораторії забезпечені відповідним обладнанням. Зроблені умови для становлення креативних можливостей. Підготовку професіоналів виконує високоякісний викладацьких склад.

3. Бродильне виробництво і виноробство

Перший набір на дану професію було проведено в 1964 році. З даного часу диплом техніка-технолога здобуло найбільш 900 професіоналів.

Всі дані пізнання дає під час навчання у Свалявському технічному коледжі забезпечує високоякісний склад педагогів.

Процесу сприяє матеріально-технічна основа. Аудиторії та лабораторії обладнані передовими засобами вивчення.

Зроблені умови для становлення креативних можливостей, покупка фактичних умінь.

4. Виробництво харчової продукції.

5. Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харч концентратів.

Професія була відкрита в 2001 році. Підготовка професіоналів за спеціалізацією виповнюється відповідно до освітньо-професійної підготовки молодших професіоналів згідно головному рівню акредитації.

Заслуги в області знаходяться в залежності від значення підготовки професіоналів, їх теоретичної та професійному вихованню.

Учні вчать фінансові, юридичні та організаційні основи виготовлення, отримують пізнання з дій і агрегатів, автоматизації та оптимізації науково-технічних дій.

Нинішній спец спираючись на здобуті пізнання зобов'язаний залагоджувати важкі задачі економії енергоресурсів і сировини при виробництві їжа, кондитерських і макаронних продуктів і харчових екстрактів.

Для підготовки висококваліфікованих професіоналів сотворена відповідна навчально-матеріальна основа. Всі кабінети, лабораторії забезпечені відповідним обладнанням. Зроблені умови для становлення креативних можливостей. Виконує підготовку професіоналів високоякісний склад викладацьких співробітників.

6. Економіка підприємства

Підготовка професіоналів кваліфікації в навчальному закладі виповнюється з 1967 року. На відділі вчиться біля 280 осіб. Після завершення вивчення вони отримують кваліфікацію молодшого фахівця з економіки та планування. Зі часу життя інституту на філії підготовлено найбільш 2200 професіоналів.

Навчальну практику учні проходять в навчальних кабінетах і лабораторіях інституту з виїздом на передові компанії області для з'єднання теоретичних знань і фактичних умінь в оволодінні пізнань економіста промислового підприємства, а науково-технічну - на індустріальних підприємствах Закарпаття з різними формами господарювання.

Посилювати власні пізнання учні мають ймовірність в гуртках економіки, маркетингу та менеджменту, бухгалтерського обліку та аудиту, фінансування і кредитування.

7. Експлуатація і ремонт обладнання харчових виробництв

Перший набір студентів на даний відділ був проведений в 1966 році.

Величезна увага приділяється залученню учнів до праці в гуртках технічної творчості.

Учні - випускники проводять переддипломну практику на підприємствах харчової промисловості України. Після завершення СТК НУХТвипускники діють призвідниками з експлуатації, лагодження та монтажу оснащення, гарантують наукову організацію праці, механізації та автоматизації трудомістких дій, фінансове та розумне використання матеріальних ресурсів, виконують контроль через службою охорони праці на затії.

8. Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд.

9. Обслуговування комп'ютерних систем i мереж.

У 1997 році при коледжі будо започатковано заочний департамент Державного інституту харчових технологій, який виконує підготовку бакалаврів і професіоналів згідно подальшим кваліфікаціям.

Свалявський-технічний-коледж-Національного-університету-харчових-технологій

Матеріально-технічна база Свалявського технічного коледжу Національного університету харчових технологій

Навчальна основа тех. інституту складається з:

- 2-ох навчальних корпусів;

- 2-ох гуртожитків.

Головні суспільні функції СТК НУХТ, як верховного навчального закладу - підготовка висококваліфікованих професіоналів для компаній харчової, переробної індустрії і публічного годування, пристосованих до умов базару праці та ринкових відносин в економіці України:

- всебічний розвиток людини як персони та найвищого значення спільноти, формування її талантів, розумових і тілесних можливостей, освіта в учнів професійних умінь, інтересу до обраної кваліфікації;

- засвоєння студентами професійних умінь, навчання високим моральних якостей, створення людей, здатних до відповідального публічного вибору, збагачення на цій основі інтелектуального, креативного, культурного потенціалу народу;

- постачання компаніям агропромислового комплексу грамотних фахівців, ступінь виховання яких підходить муніципальним еталонам виховання як сукупності норм, що характеризують запити до відповідного освітньо-кваліфікаційного значення.

Отже, СТК НУХТ – провідний заклад на Закарпатті, які здійснює підготовку за потрібним напрямками підготовки, готуючи досвідчених фахівців.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!