Одеський технічний коледж Одеської національної академії харчових технологій, ОТК ОНАХТ
« Назад Одеський технічний коледж Одеської національної академії харчових технологій - це один з більших учбових закладів України.
У 2015 році ОТК ОНАХТ – один з визначних учбових закладів України, I-II рівня кваліфікації, який відсвяткував своє 85 -річчя. А становлення цього освітнього закладу розпочиналася так: 10 березня 1930 року згідно з остановою Центросоюзу і Союзпромхлібовипечення СРСР у місті Одесі був створений спеціальний технікум для формування техніків – технологів та техніків – механіків хлібопекарської галузі за іменем «Загальносоюзний заклад хлібопекарської галузі». Технікум знаходився в центрі робочої Пересипі, у невеликій будівлі, де почали здобувати освіту перші 4 групи учнів. Загальна інформація про ОТК ОНАХТНа даний час в закладі діють такі підрозділи: - технолого-економічний підрозділ; - підрозділ легкої промисловості; - електронно-холодильний підрозділ.
Технолого-економічний підрозділ Одеського технічного коледжуНавчання молодших спеціалістів хлібопекарського, кондитерського та макаронного виробництва, виробництва харчових концентратів, назначених для роботи у виробничих відділеннях переробних організацій, госпрозрахункових, підрядних і орендних колективах на посаді керівника або виконавця технологічних операцій процесу виробництва хлібобулочних, бубличних, макаронних і кондитерських виробів. Молодший фахівець за технологічним спрямуванням готується для діяльності на таких посадах: майстер виробничої справи, технік-технолог, технік-лаборант, керівник цеху, директор зміни, інженер-технолог, контрольний майстер, інженер з якості на робочих місцях: майстер-пекар, контролер готових виробів, майстер-кондитер. Призначення молодшого фахівця з економіки окреслюється тим, що це спеціаліст з високим рівнем професійної освіти, сформований для планово-економічної, організаційно-управлінської, фінансової праці в сфері економіки на виробництві, у галузі послуг, в управлінні згідно з фаховим спрямуванням.
Підрозділ легкої промисловості Одеського технічного коледжуФормує молодших фахівців, призначених для праці на виробничих організаціях легкої промисловості на первинних місцях технолога цеху, майстра цеху, контролера ВТК, а також на інженерних посадах спеціалістів з вищою освітою згідно з типовими, галузевими та іншими номенклатурними посадами. Молодший фахівець з товарознавства та комерційної роботи, назначений для праці в організаціях торгівлі, у галузі посередницьких послуг у відділеннях збуту промислових і аграрних установ. Мусить бути сформований для праці в Державному митному комітеті України, в митницях України з ціллю створення умов для становлення ринкової економіки та підвищення активності зовнішньоекономічної роботи. Електронно-холодильний підрозділ Одеського технічного коледжуФормування молодших спеціалістів холодильно-компресорних машин і обладнань, створених для підприємницької, організаційно-управлінської, проектно-конструкторської роботи в сфері створення та використання холодильних установок і обладнань. Молодший фахівець назначений для діяльності на промислових організаціях, які застосовують холод, володіють холодильно-компресорними машинами та установками, системами кондиціонування повітря. Молодший фахівець з обслуговування комп'ютерних та інтелектуальних структур і мереж підготовлюється для діяльності з використання, налагодження, створенні комп'ютерних систем, обслуговування, формування програмного забезпечення, створення користувацьких програм та їх запровадження. Молодший фахівець назначається для праці у державних установах, в НДІ, науково-дослідних аудиторіях, на кафедрах Вузів, в обчислювальних осередках, фірмах, банках, комерційних закладах з різними формами власності на посади молодшого фахівця з комп'ютерної інженерії.
Виховна діяльність в ОТК ОНАХТВиховна діяльність в закладі є функціональною складовою учбово-виховного процесу. На теперішній час в структурі закладу діє студентський клуб, при клубі створені: хор української пісні; танцювальний склад; команда КВК; міні-театр "ДЮК"; спортивний клуб. У закладі відбуваються захоплюючі вечори, концерти, творчі зустрічі, спортивні турніри, учасниками яких є обов'язково присутні студенти. Колективи художньої творчості та спорту приймають участь у конкурсах і фестивалях, де обіймають перші місця. Матеріально-технічна структура Одеського технічного коледжуРесурси закладу: володіє персональним гуртожитком на 712 чоловік, який знаходиться поблизу головних будівель. На першому поверсі функціонує кафе, їдальня. Бібліотека є додатковим інформаційним, культурно-виробничим функціональним відділенням закладу і перебуває в безпосередньому підданстві директора установи. Фонд бібліотеки - 92 тис. книг. Учбово-обчислювальний центр забезпечує опанування і набуття навичок використання ЕОМ, координацію питань комп'ютеризації учбового процесу, діяльності функціональних відділень коледжу. Для здійснення освітніх практик у ОТК є слюсарна, електрорадіомонтажа, електрорадіовимірювальна і швейна майстерні. У 2004 році за розпорядженням МОН України заклад перебуває в структурі Одеської національної академії харчових технологій, як окремий функціональний підрозділ. Одеський технічний коледж ОНАХТ проводить становлення молодших спеціалістів за такими напрямами: Інформатика та обчислювальна техніка; - Харчова промисловість та переробка аграрної продукції; - Текстильна та легка промисловість; - Економіка та підприємництво; - Енергетика та енергетичне машинобудування. Отже, Одеський технічний коледж ОНАХТ - це модерна установа освіти, яка надає ґрунтовні знання своїм студентам. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |