Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету, ХТЕК КНТЕУ
« Назад Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету (ХТЕК КНТЕУ) — державний ВНЗ І рівня акредитації є структурною одиницею КНТЕУ, що розташовується у Харкові. Контакти ХТЕК КНТЕУАдреса: 61045, м. Харків, вул. Клочківська, 202. Телефон: (057) 340-45-43. E-mail: kharkiv@htek.com.ua. Сайт: http://www.htek.com.ua. Історія ХТЕК КНТЕУПочав свою діяльність коледж в 1939 році, коли було засновано Харківський технікум торгівлі. У 1962 році відбувається заснування Харківського технікуму громадського харчування (ХТГХ). У 1992 році (ХТГХ) було з’єднано в один ВНЗ «Харківський технікум торгівлі та громадського харчування». Згодом в Харківському технікум торгівлі та громадського харчування відбувається заміна правової форми на Харківський бізнес-коледж і заклад отримує ІІ рівень акредитації. Освітня діяльність бізнес-коледж була основана на забезпеченні вищою освітою на рівні кваліфікаційних установ до молодшого спеціаліста й бакалавра за такими спеціальностями: підприємництво, економіка, менеджмент, інженерія та харчова технологія. Сьогодні Харківський торговельно-економічний коледж здійснює роботу, щодо базової підготовки конкурентоспроможних спеціалістів у бізнес просторі, за теперішніми спеціальностями для організацій різних форм власності. За стрімкий термін буття коледж випустив велику кількість спеціалістів своєї роботи, які працюють не тільки в Україні, але й за кордоном. У ХТЕК КНТЕУ наявна широка кількість місць практики у Харкові, де студенти здобувають практичні уміння та навички. Влітку практика проходить на базі відпочинку в Криму. Відділення Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету (ХТЕК КНТЕУ)До складу ХТЕК КНТЕУ включають 4 відділення. 1. Відділення економіки та підприємництва: - циклова комісія менеджменту. Педагогічна структура циклової комісії комерційної діяльності й економіки підприємства нараховує 6 викладачів та 3 сумісники. - циклова комісія, яка вивчає економічні дисципліни. Комісія була заснована 1 вересня 2013 року завдяки об'єднанню 2 комісій. Циклова комісія організовує здійснення державних канонів до навчальних програм й системи освіти з дисциплін, що відносяться до неї; виконує методичне, інформаційне, кадрове та наукове забезпечення навчального і виховного процесу. Основними напрямками діяльності педагогів циклової комісії на 2015-2016 рік є опрацювання та покращення методичної бази та застосування індивідуалізації навчання. 2. Відділення виробництва харчової продукції: - циклова комісія виробництва ресторанного обслуговування. На ній відбувається планування роботи щодо методичного оснащення дійового застосування інноваційних уніформ навчання й організація проведення практичної підготовки студентів. Для студентів проводяться заходи щодо майбутньої професії, посилення мотивування до навчання, а також зустрічі з професіоналами цієї галузі; - циклова комісія, що вивчають організацію виробництва харчової продукції та переробки м’яса включається до складу відділення виробництва харчової продукції; - циклова комісія митців виробничого навчання. Циклова комісія фахівців виробничого навчання надає можливість виконання програм навчальної практики при підготовці студентів за спеціальністю «Виробництво харчової продукції» на базі практики та в лабораторіях коледжу ресторанного господарства в м. Харків та в Криму. Постійно проводиться оновлення лабораторій сучасним посудом, новими видами обладнання, інвентарем. Персонал постійно удосконалює свій професійний рівень знань за допомогою сучасних технологій. В лабораторіях коледжу проходять майстер – класи викладачами та фахівцями підприємств та організацій ресторанної сфери. 3. Відділення готельно-ресторанної справи: - циклова комісія щодо обслуговування туристів. Головною метою діяльності комісії є підготовка молодшого спеціаліста здатного до професійної та творчої діяльності, що вміє самотужки здобувати нові знання; - комісія, де вивчається соціально-гуманітарні дисциплін. Комісія заснована 1 грудня 2010 року завдяки поєднанню циклової комісії туристичного і ресторанного сервісу та циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін. Діяльність комісії полягає в визначенні пріоритетного напрямку розвитку циклової комісії, встановлення досвідченого складу спеціалістів. Зараз в комісії трудиться понад 26 викладачів різних категорій. 4. Відділення з підготовки робітничих професій, удосконалення кваліфікації та вступу до вищих навчальних закладів. Спеціальності Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університетуВ коледжі готують молодших спеціалістів за такими спеціальностями: - фінанси; - торгова діяльність; - організація сервісу населення; - економіка підприємства; - надання послуг в готелях і туристичних комплексах; - бухгалтерський облік; - технологія харчування. Документи, що можуть знадобитись при вступі до ХТЕК КНТЕУ: - заява на ім’я ректора, де обов’язково зазначається напрям підготовки; - 2 копії паспорта; - сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (ЗНО); - оригінал атестату і додаток до нього; - кольорові фотокартки розміром 3x4 см – 6 штук; - документи про надання пільг; - копія ідентифікаційного коду. Тому, при обранні професії зверніться до цього коледжу та ознайомтесь з всіма спеціальностями, адже після отримання диплома молодшого спеціаліста є можливість продовжити навчання в ВНЗ ІІІ – ІV рівня акредитації за спорідненою спеціальністю. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |