Роздрукувати сторінку
Главная \ Всі ВНЗ України та їх рейтинг \ ЗВО (ВНЗ) Харківської області. Рейтинг ЗВО (ВНЗ) Харківської області \ ЗВО (ВНЗ) Харківської області та їх рейтинг \ 38. Коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

Коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

« Назад

Коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка - це державний ВНЗ І рівня акредитації, який становить собою підрозділ, який є невід'ємною частиною Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, що знаходиться у Харкові.

Коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

В коледжі навчається понад 840 студентів, серед яких навчаються: на денному відділенні 714 студентів, на заочному відділенні 126 студентів.

Безумовно, гарантією якості навчання студентів є кадрові здібності – 78 викладачів, серед яких 5 старших викладачів та 10 викладачів-методистів, 28 викладачів вищої категорії. Бондаренко Ольга Михайлівна майстерно спрямовує діяльність педагогічного колективу, вона є замісником директора з навчальної роботи, Пугач О.С – замісник директора з навчально-виробничої роботи, Гура І.В – замісник директора за слідкуванням роботи студентів, Чалий Ж.О – заступник директора з адміністративної та господарської частини.

Майже за 80 років історії коледжу було підготовлено двадцять тисяч фахівців та спеціалістів, які працюють на відомих підприємствах Харкова і в деяких куточках України: Охтирському сиркомбінаті, АТЗТ «Харківський жировий комбінат», фармацевтичних підприємствах, кондитерських фірмах, фабриках та на багатьох інших підприємствах.

Контакти Коледжу переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка)

Адреса:м. Харків, вул. Барикадна, 51.

Телефон: 057723522.

E-mail: kphphntusg@mail.ru.

Сайт: www.kphphntusg.org.

Історія КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

У 1930 року відбулося заснування коледжу під назвою Харківський технологічний технікум молочно-масляної промисловості (ХТТММП) Народного комісаріату харчової промисловості СРСР, який тоді готував тільки техніків-технологів. Вже у 1941 році КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка було реорганізовано і названо Харківський технологічний технікум молочно-маслоробної промисловості. У квітня 1945 року відбулося перейменування навчального закладу, який отримав назву технікуму молочної промисловості. З 1947 року в ньому вже велася підготовка за двома спеціальностями: бухгалтерів і техніків-механіків. Згодом відкрили заочне відділення, яке здійснювало підготовку техніків-технологів і техніків-механіків.

Головним та структурним підрозділом Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка коледж став лише у 1997.

І тільки у 2006 року за рішенням керівництва ХТТММП став коледжем переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

Структура Коледжу переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка)

Структура коледжу має досить великий об’єм, до неї входять: навчальні корпуси, в яких розташовано 64 аудиторії, декілька лабораторій, невеликі майстерні, які обладнані необхідним приладами, велика та сучасна бібліотека, спортивна та актова зала, музей, де зберігаються напрацювання студентів, навчально-виробничий молочний цех, кімната психологічного розвантаження, гуртожиток, кав'ярня.

Матеріально-технічна база КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

Для того, щоб підготувати висококваліфікованих спеціалісті та фахівців коледж створив потужну матеріально-технічну базу: комп’ютерні класи, підключені до мережі, які мають сучасні обладнання а пристрої конференц-залу, що оснащена новою мультимедійною технікою, інтерактивною дошкою.

Коледж переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

Спеціальності Коледжу переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка

Коледж здійснюється набір як за бюджетною, так і за контрактною, з заочною та денною формами навчання за відповідними спеціальностями:

1. «Бухгалтерський облік»;

2. «Зберігання, консервування та переробка молока»;

3. «Зберігання, консервування та переробка м’яса»;

4. «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»;

5. «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок»;

6. «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв»;

7. «Виробництво харчової продукції».

Пройшовши кваліфікаційні, студенти здобувають диплом молодшого спеціаліста за такими галузями:

1. технік-механік, що спеціалізується на знаннях холодильно-компресорних машин і установок;

2. бухгалтер з отриманням освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст;

3. технік-технолог, технік-механік.

Також підготовка відбувається за робочими професіями: формувальник ковбасних виробів, слюсар-ремонтник, сировар, повар, машиніст холодильних установок за освітньо-професійним рівнем «кваліфікований робітник», монтажник устаткування холодильних установок, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу.

Підготовка спеціалістів здійснюється за навчальними програмами з широким вивченням таких предметів: хімія, мікробіологія, економіка, холодильна техніка, побутові холодильники, біохімія, комп’ютеризація виробництва, технологія м'яса, технологія молока.

Середня вартість навчання в КПХП ХНТУСГ ім. П. Василенка

Зберігання, консервування та переробка молока – 5700 гривень.

Зберігання, консервування та переробка м’яса – 5150 гривень.

Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчо концентратів – 6620 гривень.

Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв – 6620 гривень.

Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок – 6300 гривень.

Бухгалтерський облік – 6000 гривень.

Виробництво харчової продукції – 5700 гривень.

Тому, великою перевагою є те, що після коледжу є можливість продовжити навчання за спорідненою спеціальністю в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка, Харківському державному університеті харчування та торгівлі, Національному університеті харчових технологій, а також в інших ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації. Коледж надає базові та потрібні знання для продовження освіти, викладачі сумлінно ставляться до своєї праці та надаються всі необхідні знання та потрібний досвід студентам.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!