Роздрукувати сторінку

Дніпропетровський технолого-економічний коледж, ДТЕК

« Назад

Історія ДТЕК

Державний вищий навчальний заклад "Дніпропетровський технолого-економічний коледж" створений в лютому 1 962 на підставі Розпорядження ЦК КП України і Ради Міністрів УРСР від 23.02.62р. №204 та Розпорядження Дніпропетровського раднаргоспу від 22.03.62р. №103 як технікум радянської торгівлі.

Дніпропетровський-технолого-економічний-коледж, ДТЕК

Особистих приміщень, заснований навчальний заклад ніяк не мав, а тому розташувався в гуртожитку заводу ім. Петровського. Кількість учнів складалася з 4 груп денної та вечірньої форми навчання. У даному році був здійснений перший випуск молодих фахівців в чисельності 148 осіб.

У 1963-1964 навчальному році з планово-фінансового технікуму переведене заочний відділ.

У 1965-1966 навчальному році в технікум прийнято 60 осіб на денне і 16 на заочне відділення з кваліфікації "Технологія м'яса і птахопродуктів".

У 1967 році було розпочато будівництво навчального корпусу, а в 1969 році - гуртожитки на 450 місць.

Після реорганізації раднаргоспів указом Міністерства чорної металургії УРСР від 27.12.67 року навчальний заклад перейменований в Дніпропетровський технолого-економічний технікум.

З 1997 року коледж затіває підготовку професіоналів згідно кваліфікаціями: "Банківська справа" і "Програмування для електронно-обчислювальної техніки і автоматизованих систем", які з 2008 року перейменовані на "Фінанси та кредит" та "Розробка програмного забезпечення".

Відповідно до указу МОН України від 19.12.2008 технікум перейменовано в Державний вищий навчальний заклад Дніпропетровський технолого-економічний коледж.

На підставі рішення Міністерства освіти і науки від 16.12.2008 року, навчальний заклад отримав дозвіл на здійснення підготовки молодшого фахівця з кваліфікації "Організація сервісу в закладах ресторанного господарства і торгівлі". У даному році коледж отримав дозвіл на проведення курсів для підготовки абітурієнтів до вступу у ВНЗ.

За всю історію коледжу неодноразово змінювалася кваліфікація, форми навчання і розмір підготовки професіоналів.

На даний час чисельність приготованих професіоналів складає більше 20000 чоловік, що працюють в різних секторах економіки господарства України.

Контакти Дніпропетровського технолого-економічного коледж

Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Авіаційна, 33.

Телефон: (056) 760-50-72.

Електронна пошта: dvnzdtek@gmail.com.

Сайт: www.dtet.utel.net.ua.

ДТЕК

Відділення Дніпропетровського технолого-економічного коледж

Заочне відділення.

На даний час величезним попитом на ринку праці використовують фахівці, які вміють індивідуально думати, творчо використовувати пізнання у важких виробничих і соціальних умовах. Гасло заочного відділення - особистий підхід до будь-якого студента з врахуванням його персони та ентузіазму до обраної кваліфікації.

Педагоги заочної форми навчання велику увагу приділяють особистості студентів, завжди прийдуть на допомогу студентам у разі виникнення труднощів. Саме це є частиною досягнення успіху коледжу і допомагає підвищити кількість студентів, що навчаються в цьому закладі.

Учні заочного відділу мають ймовірність скористатися електронною бібліотекою, яка безперервно доповнюється новенькими підручниками та періодичними виданнями.

Технологічне відділення.

Швидке зростання мережі компаній ресторанного господарства пояснюється в потребі у досвідчених фахівцях. Створення системи знань, умінь і навичок виконується рівномірно, крок через шажком від звичайного до важкого.

Учні науково-технічного відділу беруть участь у наукових конференціях студентської молоді і виставках.

Будь-яка людина бажає існувати безтурботно, володіти гарною професією. Проте основне - напевно мати ціль життя, до чого спрямовуватися, бути небайдужим до майбутнього нашого країни, бути напористим і старанним у навчанні, постійно пам’ятати історію наших предків, застосовувати досвід старшого покоління.

Дніпропетровський-технолого-економічний-коледж

Спеціальності Дніпропетровського технолого-економічного коледж

В коледжі проводиться підготовка за наступними спеціальностями:

1. Виробництво харчової продукції. Початкові посади, які може займати спеціаліст: Начальник виробництва, шеф – кухар, виробник харчових напівфабрикатів, менеджер, завідувач, кондитер, офіціант, бармен.

Підготовка спеціалістів зі спеціальності здійснюється з 1962 року. За цей час накопичений важливий досвід підготовки молодших спеціалістів техніків – технологів громадського харчування. Випускники коледжу можуть проводити діяльність в установах з різними формами власності і зазвичай користуються величезним попитом на ринку праці України. За період вивчення учні проходять 3 види практики: науково-технічну, переддипломну, навчальну в найкращих установах громадського харчування міста.

2. Фінанси і кредит.

Основні посади, які може займати фахівець: бухгалтер, старший контролер, операціоніст, економіст, старший контролер.

Підготовка професіоналів по кваліфікації проводиться з 1997 року. Навчально - виховний процес з циклу спеціальних дисциплін проводять педагоги з величезним досвідом роботи. Наявні лабораторії та офіси з власним оснащенням, оформленням, методичним забезпеченням та відповідають нинішнім потребам і дозволяють готувати досвідчених професіоналів.

3. Бухгалтерський облік.

Початкові посади, які може посідати випускник: технік з планування, інспектор ревізор, ревізор, касир експерт.

4. Товарознавство та комерційна діяльність.

Фахові назви робіт, які може займати спеціаліст: торгівельний та комерційний агент, торгівельний представник, інструктор, технік інспектор, завідувач ринку, завідувач закладу, експедитор, керівник магазину, інспектор, що слідкує за якістю продукції, інструктор з організаційно – масової роботи.

5. Розробка програмного забезпечення.

Первинні посади, які здатний займати фахівець: програміст, комп’ютерний оператор, технік 1, 2 категорії.

Випускники коледжу мають можливість продовжити навчання з даної спеціальності у ВНЗ ІІІ – IV рівня акредитація. Укладено договір з Дніпропетровським національним гірничим університетом, де студенти можуть продовжити навчання за скороченим терміном.

6. Ресторанне обслуговування.

Фахові посади, які може займати спеціаліст: бармен, продавець непродовольчих товарі, керівник відділу, адміністратор залу, офіціант, керівник складу.

Підготовка спеціалістів зі спеціальності ведеться в коледжі з 2009 року. Ця професія пов’язана з організацією обслуговування населення в закладах ресторанного господарства і торгівлі.

Дніпропетровський-технолого-економічний-коледж ДТЕК

Отже, Дніпропетровський технолого-економічний коледжбазовий навчальний заклад, кий проводить підготовку молодших спеціалістів за міжнародними стандартами та новітніми навчальними планами.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!