Смілянський технікум харчових технологій Національного університету харчових технологій, СТХТ НУХТ
« НазадІсторія Смілянського технікуму харчових технологій Національного університету харчових технологій , СТХТ НУХТ2009 року технікуму виповнилося 125 років, які проминули досить швидко та були сповненні цікавих подій та переживань. Свою навчальну діяльність технікум розпочав у 1884 році. У той час були створені Смілянські технічні класи. Ці класи були відкриті завдяки графам Бобринських. Ці класи стали першим навчальним закладом, який здійснював професійну підготовку спеціалістів для цукрової промисловості. У 1917 році ці класи перетворили у інший навчальний заклад, який називався Смілянським середнім хіміко-технологічним училищем. Вже 1922 року навчальний заклад здобув титул технікуму, який став першим на території нашої країни вищим технічним закладом освіти. 1929 року влада та керівництво навчального закладу сприяли відкриттю на базі технікуму цукрового інституту. 1930 року цукровий інститут перевили у столицю України, місто Київ. У цей час професійна школа перетворилася у технікум харчової промисловості. У роки війни технікум був змушений припинити свою навчальну діяльність. А вже 1944 року навчальний заклад відновив свою навчальну діяльність та здійснив перший набір студентів після війни. З кожним роком існування навчального закладу він удосконалювався, відкривалися нові спеціальності та відділення, зміцнювалася матеріально-технічна база технікуму. 2003 року технікум став структурним підрозділом Національного університету харчових технологій. 2004 року на базі навчального закладу відкрили заочний факультет НУХТ, який знаходився у місті Сміла Черкаської області. 2011 року у навчальному закладі почала функціонувати нова спеціальність: « маркетингова діяльність». Визначні особистості, які здобували освітні знання та уміння саме у цьому технікумі: І. А. Кухаренко, який сьогодні займає посаду ректора Київського політехнічного інституту, М. Ф. Куліч, який є міністром харчової промисловості нашої країни. Також у технікумі навчалися директор Київського технологічного інституту харчової промисловості П. Д. Федоров, який був директором 1947 – 1962 років.
Контактні дані Смілянського технікуму харчових технологій Національного університету харчових технологій, СТХТ НУХТАдреса: 20702, Україна, Черкаська область, місто Сміла, вулиця Артема, 123. Телефон/факс канцелярії: (04733) 4-33-09. Телефон бухгалтерії: (04733) 4-33-09. Телефон приймальної комісії: (04733) 4-20-40. Обов’язки директора навчального закладу виконує Хоменко Олександр Іванович. Відділення та спеціальності Смілянського технікуму харчових технологій Національного університету харчових технологійВідділення технікуму: - відділення автоматизації і комп’ютерних систем; - інженерна механіка; - харчові технології та менеджмент. Спеціальності технікуму: - обслуговування програмних систем та комплексів; - розробка програмного забезпечення; - монтаж, обслуговування засобів та систем автоматизації технологічного виробництва; - технологія обробки матеріалів на верстатах та автоматичних лініях; - експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв; - виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів; - виробництво цукрових речовин та полісахаридів; - організація виробництва; - маркетингова діяльність. Матеріально-технічна база Смілянського технікуму харчових технологій Національного університету харчових технологійНавчальні заняття проходять у навчально-лабораторних корпусах та у майстерні. Фонд аудиторій навчального закладу становить 82 аудиторії, із яких 55 кабінетів та 26 навчальних лабораторій. Усі навчальні приміщення навчального закладу обладнанні сучасними приладами та технічними матеріалами навчання. Процес навчання у технікумі здійснюється із допомогою використання комп’ютерної та мультимедійної техніки, що значно покращує якість освітніх послуг. У навчальному закладі функціонує комп’ютерний центр, який складається із семи комп’ютерних класів. Усі комп’ютерні класи технікуму підключені до всесвітньої мережі Інтернет, що позитивно впливає на навчальну діяльність кожного студента технікуму. Навчально-виховний процес забезпечений усіма необхідними меблями та іншим новітнім інвентарем. Нещодавно були введені в експлуатацію два мультимедійні класи, загальна площа яких становить 160 м2. У цих мультимедійних класах можуть розміститися близько 100 студентів технікуму. У таких класах викладачі технікуму здійснюють інтерактивні форми навчання студентської молоді. Сьогодні технікум володіє статусом вищого навчального закладу та має 1-ий рівень акредитації. За роки навчальної діяльності освіту у технікуму здобули 40 тисяч висококваліфікованих спеціаліста. Справжньою гордістю навчального закладу є випускники, які володіють знаннями та уміннями високого професійного рівня. Асоціація випускників Смілянського технікуму харчових технологій Національного університету харчових технологійСьогодні адміністрація та викладачі навчального закладу намагаються підтримувати зв’язки із випускниками технікуму. Для цього кожного року у навчальному закладі кожного року організовуються ювелірні зустрічі випускників начального закладу. Випускники навчального закладу теж не стають осторонь та всіляко намагаються допомогти технікуму розвиватися та удосконалюватися. Сьогодні у навчальному закладі функціонує Асоціація випускників, яка спрямована на взаємозв’язок студентів та випускників навчального закладу. Отже, сьогодні СТХТ НУХТ надає своїм студентам якісні та сучасні знання, які відповідають сучасним умовам розвитку суспільства нашої країни. Навчальний заклад не байдужний до майбутнього кожного випускника технікуму. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |