Технології цукру та полісахаридів, як навчальна дисципліна
« Назад Дисципліна «Технології цукру та полісахаридів» є спеціальним курсом у системі підготовки інженера-технолога цукристих продуктів. В результаті вивчення курсу студент повинен засвоїти фізико-хімічну сутність процесів виробництва, вивчити управління виробничими процесами, оволодіти методами аналізу продуктів виробництва і способами встановлення оптимального технологічного режиму, придбати навички постановки наукових досліджень і самостійної творчої роботи. Студент повинен вміти використовувати отримані знання для управління, контролю і керівництва процесами виробництва, вміти проводити аналізи і виробляти оптимальний технологічний режим окремих станцій, вести наукові дослідження по спеціальності. Завдання дисципліни «Технології цукру та полісахаридів» – повідомити студенту сучасні теоретичні та практичні знання в області технології цукру і навчити його самостійно застосовувати ці знання для вирішення виробничих завдань. Молодий фахівець повинен бути на рівні сучасних знань і теоретичних уявлень в області теорії і практики процесів виробництва. В процесі вивчення дисципліни широко використовуються знання, отримані студентом у ході засвоєння фундаментальних дисциплін: математики, фізики, обчислювальної техніки, неорганічної, аналітичної, органічної, фізичної та колоїдної, біологічної хімії та мікробіології, а також загальної технології галузі. Оскільки паралельно даній дисципліні читається курс обладнання цукрових заводів, в ній не викладаються питання обладнання, а дається лише порівняльна характеристика і аналіз переваг і недоліків тих чи інших апаратів та їх відповідності технологічних процесів для яких вони застосовуються. Обговорюються шляхи подальшого вдосконалення процесів і апаратів цукрового виробництва. Програма дисципліни «Технології цукру та полісахаридів» включає теми, висвітлення яких передбачає формування у студента знань, вмінь та навичок з питань освоєння наукових основ спеціальних технологій цукрового виробництва. У результаті освоєння дисципліни «Технології цукру та полісахаридів» студент повинен: -- Знати: - останні досягнення та інновації у сфері виробництва цукру на підприємствах галузі; - принципові технологічні схеми організації цукрового виробництва; - основні параметри і режими організації технологічних процесів; - принципи роботи основного технологічного устаткування; - методи контролю якості сировини, готової продукції та продуктів незавершеного виробництва, умови їх зберігання; - основні відходи цукрового виробництва і технології їх промислового використання; - питання безпеки організації виробництва, метрології та стандартизації. -- Вміти: - управляти основними технологічними процесами цукрового виробництва; - розробляти оптимальний технологічний режим для різної якості сировини і робити облік виробництва; - створювати технології нових харчових продуктів, в тому числі і функціонального призначення, на основі традиційної сировини; - проводити аналізи продуктів і виконувати необхідні технологічні розрахунки; - виконувати фізико-хімічну діагностику технологічних процесів і приймати правильні технологічні рішення у виробничих ситуаціях в роботі обладнання і відхиленнями від оптимальних параметрів технологічного режиму; - застосовувати отримані знання при визначенні перспективності конкретних технологічних рішень; - вміти аналізувати, робити правильні висновки про отримані результати при розробці технологій або способів з урахуванням вітчизняного і світового досвіду; - користуватися патентами, навчальною, довідковою, спеціалізованою та періодичною літературою; - вирішувати проблеми охорони праці, техніки безпеки та екології. -- Володіти: - методами управління технологічних процесів у виробництві цукру з метою підвищення їх ефективності; - статистичними методами комп'ютерної обробки експериментальних даних для проведення обліку, аналізу технологічних процесів при виробництві цукру на підприємствах галузі; - методиками оцінки якості сировини та готової продукції з використанням останніх наукових досягнень у цій галузі; - методиками розрахунку продуктів виробництва, тепла, води та технологічного обладнання. Свої роботи дослідженню дисципліни присвятили такі вчені: Словянський А. А., Біндер Ф., Валер Й. та ін. Отже, якщо Вам не вистачає часу, і необхідно купити дипломну роботу чи доповідь з курсу «Технології цукру та полісахаридів» пишіть у компанію ІЦ «KURSOVIKS». Ми радо Вам допоможемо у цьому. |