Процеси та апарати харчових виробництв, як навчальна дисципліна
« Назад Головним напрямком збільшення виробництва продуктів харчування є розвиток прогресивної технології і високоефективних процесів, використання яких значно підвищує продуктивність праці, сприяє економії вихідної сировини і енергетичних ресурсів, а також зменшує негативний вплив на навколишнє середовище. Як самостійна область знань наука про процеси і апарати виникла в Росії. У 1897 р. у книзі «Основи фабрично-заводської промисловості» Д.І. Менделєєв виклав принципи побудови курсу процесів і апаратів і вперше запропонував класифікацію процесів хімічної технології. Вчення про «Процеси та апарати харчових виробництв» спирається на фундамент фізики, математики, механіки, теплотехніки та ін. дисциплін. Курс дисципліни дозволяє отримати основні відомості про прилади для вимірювання рівня, тиску і витрати рідини, про гідростатичний тиск, режими руху рідини, гідравлічних втрат, витікання рідини через отвори і насадки, проаналізувати і розрахувати процес, визначити оптимальні параметри, розробити і розрахувати апаратуру для його проведення. Процеси і апарати харчових виробництв – наука про принципи організації та розрахунку технологічних процесів виробництва продуктів харчування, а також проектування технологічної апаратури. Виникнувши в кінці минулого століття, вона є науковою дисципліною, яка відіграє величезну роль у різних сучасних технологіях харчових виробництв. В курсі ПАПП вивчається сукупність фізичних і біохімічних процесів і шляху їх здійснення в промисловому виробництві різних продуктів в конкретних техніко-економічних умовах. Мета і завдання дисципліни полягають у підготовці рішення наступних професійних завдань: аналіз проблемних виробничих ситуацій, пов'язаних з гідромеханікою, тепломасообміном в технологічних середовищах; аналіз стану та динаміки показників якості роботи технологічного обладнання; інтенсифікація процесів, що реалізуються; розробка технологічних ліній, що включають гідромеханічні, теплові та масообмінні пристрої при виробництві продуктів харчування. Короткий курс призначений для студентів напряму підготовки «Технологія продукції та організація громадського харчування». Курс спрямований на формування у аспірантів універсальної компетенції «здатністю до критичного аналізу і оцінки сучасних наукових досягнень, генерування нових ідей при вирішенні дослідницьких і практичних завдань, у тому числі в міждисциплінарних областях»; загально-професійних компетенцій: - Спроможністю і готовністю до організації і проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень; - Спроможністю і готовністю до розробки нових методів дослідження і їх застосування до самостійної науково-дослідної діяльності у сфері промислової екології і біотехнологій; з урахуванням правил дотримання авторських прав; - Здатністю і готовністю до використання лабораторної та інструментальної бази для отримання наукових даних і професійних компетенцій: -- готовність вміти узагальнювати останні досягнення науки, техніки і передових технологій, що забезпечують збільшення виробництва харчової продукції і впровадження в ці процеси прогресивних методів обробки харчових продуктів; -- здатність по заданим параметрам виконувати розрахунки елементів машин і апаратів для виробництва продуктів харчування; -- готовність вміти вибирати способи реалізації основних технологічних процесів і застосовувати прогресивні методи експлуатації технологічного обладнання.
Свої роботи дослідженню дисципліни присвятили такі вчені: В.А. Панфілов, А.Н. Остріков, Ю.В. Красовичкий, А.А. Шевцов та ін. Отже, якщо Вам не вистачає часу, і необхідно купити курсову роботу чи тези з курсу «Процеси та апарати харчових виробництв» пишіть у компанію ІЦ «KURSOVIKS». Ми радо Вам допоможемо у цьому. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |