Організація виробництва закладів ресторанного господарства (ЗРГ), як навчальна дисципліна
« Назад Дисципліна «Організація виробництва закладів ресторанного господарства» відноситься до спеціальних дисциплін змісту освітніх програм за напрямом підготовки «Економіка і управління на підприємстві (туризму і готельного господарства)» і має своєю метою озброїти майбутніх фахівців економістів-менеджерів знаннями в області організації громадського харчування. Дисципліна базується на знаннях, набутих студентами при вивченні дисциплін: санітарія та гігієна; безпека життєдіяльності. Завданнями викладання дисципліни «Організація виробництва закладів ресторанного господарства (ЗРГ)», пов'язаними з її змістом, є: - формування у студентів необхідного обсягу знань з організації громадського харчування; - ознайомлення учнів з сучасними підходами до організації технологічного циклу обслуговування гостей у підприємствах харчування; - забезпечення набуття студентами практичних навичок організації гостьового циклу, розробки стандартів обслуговування клієнтів у підприємствах громадського харчування. Студент буде мати уявлення: - про коло проблем, серед яких знаходяться проблеми і питання даного курсу; - про стан та перспективи розвитку споживчого ринку послуг; - про основні методи, які використовуються в громадському харчуванні для підвищення відвідування підприємств харчування; - про стан наукових досягнень в сфері індустрії харчування; - про можливості застосування отриманих знань з дисципліни.
Студент буде знати: - цілі, завдання та місце цієї дисципліни серед інших дисциплін; - основні поняття, терміни і визначення в області організації виробництва і обслуговування на підприємствах громадського харчування; - основні правила і норми обслуговування; - типізацію і класифікацію підприємств громадського харчування, додаткові особливості окремих типів і класів, класифікацію послуг громадського харчування та загальні вимоги до них; - методи, форми, прийоми обслуговування споживачів в підприємствах громадського харчування; - види торгових приміщень, столового посуду, приладів і столової білизни; - загальні правила сервіровки та оформлення столів; - види розрахунків із споживачами; - правила складання та оформлення меню, карт вин і коктейлів; - етапи організації обслуговування споживачів; - правила обслуговування прийомів та бенкетів; - особливості обслуговування гостей на найвищому рівні (VIP); - основні вимоги до обслуговуючого персоналу, організацію праці персоналу; - порядок сертифікації підприємства громадського харчування. Студент буде вміти: - ідентифікувати тип і клас підприємства громадського харчування; - використовувати нормативну і технологічну документацію, довідковий матеріал у професійній діяльності; - оцінювати і аналізувати структуру підприємства громадського харчування; - застосовувати отримані знання в області організації громадського харчування при проектуванні туристського продукту для організованих і самодіяльних туристів, при укладанні договорів на організацію харчування туристів в підприємствах харчування загальнодоступної мережі і при туристсько-готельних комплексах, контроль за їх виконанням.
Свої роботи дослідженню дисципліни присвятили такі вчені: Гарнов А.П., Пугачова С.Н., Дашков Л.П., Новіков С.В., Кучер Л.С., Шкуратова Л.М. та ін. Отже, якщо Вам не вистачає часу, і необхідно купити дипломну роботу чи доповідь з курсу «Організація виробництва закладів ресторанного господарства (ЗРГ)» пишіть у компанію ІЦ «KURSOVIKS». Ми радо Вам допоможемо у цьому. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |