Екологія харчових виробництв, як навчальна дисципліна
« Назад Дисципліна "Екологія харчових виробництв" читається студентам усіх факультетів і відноситься до блоку природничих дисциплін. Для її розуміння необхідні знання, отримані при вивченні дисципліни "Концепції сучасного природознавства", а також основ біології, фізики, хімії, теорії економіки, історії та культурології. Метою освоєння дисципліни «Екологія харчових виробництв» є формування у студентів інтересу до обраної спеціальності та поглиблення знань в теорії і практиці екології харчових виробництв. Робоча програма складена у відповідності з сучасними досягненнями науки і має своєю метою формування у студентів технологічного мислення і поглиблення знань, складових теоретичної і практичної основи для глибокого знання сучасного виробництва та його безпеки з точки зору впливу на навколишнє середовище. Завдання: - ефективне використання матеріальних ресурсів при виробництві, зберіганні та переробці сільськогосподарської продукції; - організація контролю якості сільськогосподарської сировини та продуктів її переробки; - організаційно-управлінська діяльність: - організація зберігання, переробки сільськогосподарської продукції і прийняття оптимальних технологічних рішень; - організація виробництва сільськогосподарської продукції, прийняття управлінських рішень у різних умовах господарювання; - науково-дослідна діяльність: збір інформації та аналіз стану науково-технічної бази, технологій виробництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції; - статистична обробка результатів експериментів, формулювання висновків і пропозицій. У результаті освоєння дисципліни студент готується до таких видів діяльності, у відповідності з освітнім стандартом «Технологія виробництва і переробки сільськогосподарської продукції». Науково-дослідна діяльність: проведення наукових досліджень в області виробництва і переробки сільськогосподарської продукції, аналізу отриманих даних і узагальнення їх по загальноприйнятим методикам. У результаті освоєння дисципліни формуються наступні компетенції: а) Загальнокультурні компетенції: - здатність до самоорганізації та самоосвіти. б) Професійні компетенції: - здатність застосовувати сучасні методи наукових досліджень в області виробництва і переробки сільськогосподарської продукції. Дисципліна «Екологія харчових виробництв» є обов'язковою дисципліною варіативної частини за напрямом ‒ «Технологія виробництва і переробки сільськогосподарської продукції». Для успішного опанування дисципліни необхідні знання з наступних дисциплін і розділів: - хімія (основи загальної та неорганічної, аналітична); - хімія (фізична і колоїдна); - харчові добавки; - сільськогосподарська біотехнологія; - біотехнологія у виробництві харчових продуктів; - основи наукових досліджень; - технологія бродильних виробництв; - харчова хімія; - моніторинг якості та безпеки харчових підприємствах. Знання, вміння та набуті компетенції будуть використані при вивченні наступних дисциплін і розділів: - біоконверсія сільськогосподарської продукції та відходів переробки; - біотехнологія функціональних харчових добавок; - технологія кондитерських виробів функціонального призначення; - державна підсумкова атестація. Свої роботи вивченню предмету «Екологія харчових виробництв» присвятили такі вчені: Соболь І.В., Щербакова Є.В., Кондратенко В.В. та ін. Отже, якщо Вам бракує часу, і потрібно купити дипломну роботу чи доповідь з курсу «Екологія харчових виробництв» пишіть у компанію ІЦ «KURSOVIKS». Ми радо Вам допоможемо у цьому. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |