Борошномельно-круп'яна промисловість, як навчальна дисципліна
« Назад Дисципліна «Борошномельно-круп'яна промисловість» відноситься до базових дисциплін навчального плану «Продукти харчування рослинної сировини» і є важливою складовою підготовки бакалаврів за цим напрямом. Курс «Борошномельно-круп'яна промисловість» є одним з основних теоретичних дисциплін при підготовці бакалаврів, що спеціалізуються в області виробництва продуктів харчування. Курс розглядає вивчення основних наукових понять, процесів, технології при переробці зерна в борошно, виробництві хліба та хлібобулочних виробів, макаронних виробів, харчових концентратів, кондитерських виробів, цукру, крохмалю та крохмалепродуктів, жирів, консервування плодів і овочів; матеріали щодо застосування мало- і безвідходних технологій; оптимізацію процесів зберігання сировини і готової продукції; підвищення виходу готової продукції і поліпшення її якості.
Мета опанування дисципліни - формування у студентів теоретичних знань, практичних навичок і вмінь, що дозволяють ефективно управляти складним технологічним процесом на підприємствах з виробництва комбікормів, включаючи раціональні способи оцінки якості зернової та іншої сировини, її переробки, зберігання та використання у складі комбікормів для різних видів тварин. Знання даного курсу дає можливість бакалавру глибше розуміти процес технології і переробки рослинної сировини в кінцеву продукцію; споживчі властивості харчової сировини та продуктів; методи оцінки якості сировини та продуктів.
У результаті освоєння дисципліни студент повинен: -- Знати: - основні властивості сировини, що впливають на технологічні процеси і якість готової продукції, ресурсо - та енергозбереження технологічних процесів; - фізико-хімічні основи і загальні принципи переробки сировини; - фізико-хімічні та функціонально-технологічні властивості харчових інгредієнтів, харчових і біологічно активних добавок; - технологічні аспекти їх використання з урахуванням особливостей складу та технологій продуктів харчування з рослинної сировини. -- Вміти: - дати характеристику сировини, що використовується у виробництві продуктів; - використовувати знання фізико-хімічних основ і загальних принципів переробки рослинної сировини в технології виробництва продуктів харчування; - формулювати асортиментну політику на основі кон'юнктури ринку, грамотного застосування сировини, харчових добавок і покращувачів; - розробляти технологічні схеми виробництва продукції з рослинної сировини. -- Володіти: - основами методів аналітичної і органолептичної оцінки сировини і готової продукції; - методами розробки технологічних процесів, що забезпечують високу якість продукції і екологічну безпеку навколишнього середовища; - методиками визначення якості та безпеки сировини, напівфабрикатів та готової продукції.
Свою увагу становленню та розвитку курсу приділяли такі науковці: Никіфорова Т.А., Волошин Є.В., Куликов Д. та ін. Отже, якщо Вам необхідно купити курсову роботу чи реферат з курсу «Борошномельно-круп'яна промисловість» звертайтесь у компанію ІЦ «KURSOVIKS». Колектив висококваліфікованих спеціалістів Вам швидко та за помірну ціну допоможе у цьому. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |