Методичні вказівки до задачі 13 на тему Продаж м’ясних виробів підприємствам-замовникам, НУДПСУ
« НазадЗадача 13. Продаж м’ясних виробів підприємствам-замовникам
У середовищі СУБД Access створити програмне забезпечення, призначене для автоматизації робіт менеджера по продажу продуктів, за допомогою якого виконується: ведення бази даних, пошук інформації, створення вихідних документів. Вхідні дані містяться в наступних інформаційних таблицях. 1. Створення інформаційних таблиць бази данихСтворити нову базу даних у власній папці на диску D: D:\Іванов\Моя база даних.mdb Інформаційні таблиці створити різними засобами: Визначити ключові поля в кожній таблиці.
2. Встановлення зв’язків між таблицямиУ вікні Схема данных СУБД Access побудувати та ідентифікувати міжтабличні зв’язки.
3.Створення екранних форм. Для введення, модифікації та перегляду даних створити такі форми: а) Автоформа стовпчикова для вводу та перегляду даних Таблиці1_ Асортимент виробів. б) Автоформа стрічкова для вводу та перегляду даних Таблиці2_ Підприємства-покупці. в) Ієрархічна форма Підприємства-покупці та продаж. Пов’язана форма Продаж відкривається за допомогою одноіменної кнопки та відображує продаж,здійснений даному покупцеві. г) Ієрархічна форма Продаж та його вміст для перегляду даних обох таблиць. Підпорядкована форма Вміст продажу містить такі поля:
д) На формі г) Продаж та його вміст створити кнопку Підприємства-покупці, яка відкриває одноіменну форму - форму б). Використовуючи утворену кнопку, ввести кілька записів нових покупців та їх замовлень. Перевірити введення нових даних в інформаційні таблиці бази даних.
4. Пошук даних у БДОдержати виборки даних1) Замовники не з Києва. 2) Вироби з курятини, які продаються з торговельною націнкою >5% i <10%. 3) Продаж замовникам за період, початкова та кінцева дати якого вводяться, як параметр. 4) Продаж і його вміст за деякий місяць деякого року, які вводяться як параметри запиту (використати функції Month та Year). 5) Сумарна вартість реалізації, номер якої вводиться як параметр запиту. 6) Сумарна кількість кожного з виробів, реалізованих за місяць року, який вводиться як параметр запиту за допомогою функції Format. 7) базовий запит для звіту “Продаж м’ясних виробів підприємствам-замовникам” з полями
5. Cтворення вихідних документівСтворити звіти “Аналіз продажу м’ясних виробів підприємствам-замовникам ” ,які будуються на основі базового запиту для звіту7). Дані звітів згрупувати по полю · Номер реалізації; · Дата продажу (по місяцях); · Назва замовника. Звіти повинні містити обчислення загальної кількості та загальної вартості замовлених продуктів для кожної групи, а також загальний підсумок названих показників по всіх записах.
Таблиця 2. Замовники
Таблиця 3. Замовлення
Таблиця 4. Вміст замовлення
З повагою ІЦ “KURSOVIKS”! |