Методичні рекомендації до задачі 12 на тему Замовлення кондитерських виробів магазином Українські ласощі у підприємств-виробників, НУДПСУ
« НазадЗадача 12. Замовлення кондитерських виробів магазином “Українські ласощі” у підприємств-виробників
У середовищі СУБД Access створити програмне забезпечення, призначене для автоматизації робіт менеджера по замовленнях продуктів, за допомогою якого виконується: ведення бази даних, пошук інформації, створення вихідних документів. Вхідні дані містяться в наступних інформаційних таблицях. 1. Створення інформаційних таблиць бази данихСтворити нову базу даних у власній папці на диску D: D:\Іванов\Моя база даних.mdb Інформаційні таблиці створити різними засобами: Визначити ключові поля в кожній таблиці.
2. Встановлення зв’язків між таблицямиУ вікні Схема данных СУБД Access побудувати та ідентифікувати міжтабличні зв’язки.
3. Створення екранних формДля введення, модифікації та перегляду даних створити такі форми: а) Автоформа стовпчикова для вводу та перегляду даних Таблиці1_ Асортимент виробів. б) Автоформа стрічкова для вводу та перегляду даних Таблиці2_ Виробники. в) Ієрархічна форма Виробники та вироби. Пов’язана форма Вироби відкривається за допомогою одноіменної кнопки та відображує вироби даного виробника. г) Ієрархічна форма Замовлення та їх вміст для перегляду даних обох таблиць. Підпорядкована форма Вміст замовлення містить такі поля:
д) На формі г)Замовлення та їх вміст створити кнопку Виробники, яка відкриває форму Виробники- форму в). Використовуючи утворену кнопку, ввести кілька записів нових виробників, нових виробів та замовлень. Перевірити введення нових даних в інформаційні таблиці бази даних.
4. Пошук даних у БДОдержати виборки даних1) Виробники не з Києва. 2) Вироби виробників 1 та 2, які продаються з торговельною націнкою >5% i <10%. 3) Замовлення виробів за період, початкова та кінцева дати якого вводяться, як параметр. 4) Замовлення і його вміст за деякий місяць деякого року, які вводяться як параметри запиту (використати функції Month та Year). 5) Сумарна вартість замовлення, номер якого вводиться як параметр запиту. 6) Сумарна кількість кожного з виробів, замовлених за місяць року, який вводиться як параметр запиту за допомогою функції Format. 7) базовий запит для звіту “ Замовлення кондитерських виробів магазином “Українські ласощі” у підприємств-виробників” з полями
5. Cтворення вихідних документівСтворити звіти “Аналіз замовлень кондитерських виробів магазином “Українські ласощі” у підприємств-виробників ” ,які будуються на основі базового запиту для звіту7). Дані звітів згрупувати по полю: · Номер замовлення; · Дата замовлення (по місяцях); · Назва виробника. Звіти повинні містити обчислення загальної кількості та загальної вартості замовлених продуктів для кожної групи, а також загальний підсумок названих показників по всіх записах.
Таблиця 2. Виробники
Таблиця 3. Замовлення
Таблиця 4. Вміст замовлення
З повагою ІЦ “KURSOVIKS”! |