Методичні рекомендації до задачі 11 на тему Продаж макаронних виробів підприємствам громадського харчування, НУДПСУ
« НазадЗадача 11. Продаж макаронних виробів підприємствам громадського харчування
У середовищі СУБД Access створити програмне забезпечення, призначене для автоматизації робіт менеджера по продажу продуктів, за допомогою якого виконується: ведення бази даних, пошук інформації, створення вихідних документів. Вхідні дані містяться в наступних інформаційних таблицях. 1. Створення інформаційних таблиць бази данихСтворити нову базу даних у власній папці на диску D: D:\Іванов\Моя база даних.mdb Інформаційні таблиці створити різними засобами: Визначити ключові поля в кожній таблиці.
2. Встановлення зв’язків між таблицямиУ вікні Схема данных СУБД Access побудувати та ідентифікувати міжтабличні зв’язки.
3. Створення екранних формДля введення, модифікації та перегляду даних створити такі форми: а) Автоформа стовпчикова для вводу та перегляду даних Таблиці1_ Асортимент виробів. б) Автоформа стрічкова для вводу та перегляду даних Таблиці2_ Підприємства-покупці. в) Ієрархічна форма Підприємства-покупці та продаж. Пов’язана форма Продаж відкривається за допомогою одноіменної кнопки та відображує продаж,здійснений даному покупцеві. г) Ієрархічна форма Продаж та його вміст для перегляду даних обох таблиць. Підпорядкована форма Вміст продажу містить такі поля:
д) На формі г) Продаж та його вміст створити кнопку Підприємства-покупці, яка відкриває одноіменну форму - форму б). Використовуючи утворену кнопку, ввести кілька записів нових покупців та їх замовлень. Перевірити введення нових даних в інформаційні таблиці бази даних.
4. Пошук даних у БДОдержати виборки даних1) Вироби, крім вермішелі. 2) Вироби, які продаються з торговельною націнкою >5% i <10%. 3) Продаж покупцям за період, початкова та кінцева дати якого вводяться, як параметр. 4) Продаж і його вміст за деякий місяць деякого року, які вводяться як параметри запиту (використати функції Month та Year). 5) Сумарна вартість реалізації, номер якої вводиться як параметр запиту. 6) Сумарна кількість кожного з виробів, реалізованих за місяць року, який вводиться як параметр запиту за допомогою функції Format. 7) базовий запит для звіту “Продаж макаронних виробів підприємствам громадського харчування” з полями
5. Cтворення вихідних документівСтворити звіти “Аналіз продажу макаронних виробів підприємствам громадського харчування ” ,які будуються на основі базового запиту для звіту7). Дані звітів згрупувати по полю: · Номер реалізації; · Дата продажу (по місяцях); · Назва покупця. Звіти повинні містити обчислення загальної кількості та загальної вартості замовлених продуктів для кожної групи, а також загальний підсумок названих показників по всіх записах. Таблиця 1. Асортимент виробів
Таблиця 2. Підприємства - покупці
Таблиця 3. Продаж
Таблиця 4. Вміст продажу
З повагою "ІЦ “KURSOVIKS”! |