Методичні рекомендації до задачі 9 на тему Замовлення молочних виробів магазином Молоко, НУДПСУ
« НазадЗадача 9. Замовлення молочних виробів магазином “Молоко”
У середовищі СУБД Access створити програмне забезпечення, призначене для автоматизації робіт менеджера по замовленнях продуктів, за допомогою якого виконується: ведення бази даних, пошук інформації, створення вихідних документів. Вхідні дані містяться в наступних інформаційних таблицях. 1.Створення інформаційних таблиць бази даних. Створити нову базу даних у власній папці на диску D: D:\Іванов\Моя база даних.mdb Інформаційні таблиці створити різними засобами: Визначити ключові поля в кожній таблиці.
2.Встановлення зв’язків між таблицями. У вікні Схема данных СУБД Access побудувати та ідентифікувати міжтабличні зв’язки.
3.Створення екранних форм. Для введення, модифікації та перегляду даних створити такі форми: а) Автоформа стовпчикова для вводу та перегляду даних Таблиці1_ Асортимент виробів. б) Автоформа стрічкова для вводу та перегляду даних Таблиці2_ Виробники. в) Ієрархічна форма Виробники та вироби. Пов’язана форма Вироби відкривається за допомогою одноіменної кнопки та відображує вироби даного виробника. г) Ієрархічна форма Замовлення та їх вміст для перегляду даних обох таблиць. Підпорядкована форма Вміст замовлення містить такі поля:
д) На формі г)Замовлення та їх вміст створити кнопку Виробники, яка відкриває форму Виробники- форму в). Використовуючи утворену кнопку, ввести кілька записів нових виробників, нових виробів та замовлень. Перевірити введення нових даних в інформаційні таблиці бази даних.
4.Пошук даних у БД. Одержати виборки даних1) Виробники не з Києва. 2) Вироби виробника 1 та 3, які продаються з торговельною націнкою >2% i <8%. 3) Замовлення виробів за період, початкова та кінцева дати якого вводяться, як параметр. 4) Замовлення і його вміст за деякий місяць деякого року, які вводяться як параметри запиту (використати функції Month та Year). 5) Сумарна вартість замовлення, номер якого вводиться як параметр запиту. 6) Сумарна кількість кожного з виробів, замовлених за місяць року, який вводиться як параметр запиту за допомогою функції Format. 7) базовий запит для звіту “Замовлення молочних виробів магазином «Молоко»” з полями
5. Cтворення вихідних документівСтворити звіти “Аналіз замовлень молочних виробів магазином «Молоко ” ,які будуються на основі базового запиту для звіту7). Дані звітів згрупувати по полю· Номер замовлення,· Дата замовлення (по місяцях),· Назва виробника.Звіти повинні містити обчислення загальної кількості та загальної вартості замовлених продуктів для кожної групи, а також загальний підсумок названих показників по всіх записах.
|
Код виробу |
Назва виробу |
Вид виробу |
Жирність |
Код вир-ка |
Вагa, кг |
Ціна виробника, грн |
Ціна продажу, грн |
KOD |
NAME |
VID |
GURN |
KODV |
VAGA |
CENAV |
CENAP |
1_1 |
Селянське |
Масло |
2% |
1 |
0,20 |
1,50 |
1,68 |
3_1 |
Корівка |
Ряжанка |
3,5% |
3 |
1,00 |
1,40 |
1,50 |
2_1 |
Столичний |
Йогурт |
2,5% |
2 |
0,50 |
2,00 |
2,25 |
4_1 |
Ласуня |
Молоко |
1,5% |
4 |
1,00 |
1,50 |
1,65 |
2_2 |
Київський |
Сирок |
2,5% |
2 |
0,10 |
1,30 |
1,35 |
1_2 |
Провансаль |
Майонез |
1,5% |
1 |
0,10 |
1,65 |
1,70 |
2_4 |
Білосвіт |
Сметана |
2,5% |
2 |
0,50 |
2,50 |
2,65 |
3_2 |
Броварські |
Сливки |
1,5% |
3 |
1,00 |
1,90 |
2,20 |
3_4 |
Дружок |
Сирок |
1,5% |
3 |
0,07 |
0,70 |
0,80 |
2_3 |
Рама |
Маргарин |
2,5% |
2 |
0,50 |
2,30 |
2,40 |
3_5 |
Здоров’я |
Кефір |
1,5% |
3 |
1,00 |
1,85 |
1,90 |
3_3 |
Наріне |
Наріне |
1,5% |
3 |
1,00 |
1,45 |
1,55 |
Таблиця2. Виробники
Код вироб-ника |
Назва виробника |
Адреса |
ПІП директора |
Телефон |
KODV |
NAMEV |
ADR |
PIB |
TEL |
1 |
АТ\Галактон |
Київ,вул.М.Раскової 4 |
ІвановВ.М. |
(044)517-71-19 |
2 |
АТ\Авіс |
Вінниця, вул.Пирогова 82 |
Петров В.М. |
(056)32-86-70 |
3 |
ВАТ/Київмолзавод №3 |
Київ, вул.Промислова 7 |
Кухарева К.Л. |
(044)490-52-82 |
4 |
ЗАТ/Київмолзавод №1 |
Київ, вул.Жилянська 47 |
Душанін Я.С. |
(044)248-71-45 |
Таблиця3. Замовлення
Номер замовлення |
Код виробника |
Дата замовлення |
NZAM |
KODV |
DATA |
1 |
1 |
29.09.02 |
2 |
2 |
30.09.02 |
3 |
3 |
01.10.02 |
4 |
4 |
02.10.02 |
5 |
1 |
03.10.02 |
6 |
2 |
04.11.02 |
7 |
3 |
05.11.02 |
8 |
4 |
06.12.02 |
9 |
1 |
07.12.02 |
10 |
2 |
08.01.03 |
11 |
3 |
09.01.03 |
12 |
4 |
10.01.03 |
13 |
1 |
11.12.03 |
Таблиця4. Вміст замовлення
Номер замовлення |
Код виробу |
Кількість |
NZAM |
KOD |
KOL |
1 |
1_1 |
20 |
1 |
1_2 |
21 |
2 |
2_1 |
12 |
2 |
2_2 |
13 |
2 |
2_3 |
34 |
2 |
2_4 |
22 |
3 |
3_2 |
10 |
3 |
3_5 |
11 |
4 |
4_1 |
14 |
5 |
1_1 |
25 |
6 |
2_2 |
15 |
6 |
2_3 |
12 |
6 |
2_4 |
20 |
7 |
3_5 |
14 |
7 |
3_3 |
17 |
7 |
3_2 |
20 |
8 |
4_1 |
10 |
9 |
1_2 |
13 |
9 |
1_1 |
33 |
10 |
2_2 |
14 |
10 |
2_3 |
13 |
10 |
2_4 |
15 |
11 |
3_2 |
14 |
11 |
3_3 |
31 |
11 |
3_5 |
12 |
12 |
4_1 |
13 |
13 |
1_1 |
24 |
13 |
1_2 |
12 |
З повагою "ІЦ “KURSOVIKS”!