Методичні рекомендації до задачі 8 на тему Реалізація приправ підприємствам громадського харчування, НУДПСУ
« НазадЗадача 8. Реалізація приправ підприємствам громадського харчування
У середовищі СУБД Access створити програмне забезпечення, призначене для автоматизації робіт менеджера по реалізації продуктів, за допомогою якого виконується: ведення бази даних, пошук інформації, створення вихідних документів. Вхідні дані містяться в наступних інформаційних таблицях. 1. Створення інформаційних таблиць бази данихСтворити нову базу даних у власній папці на диску D: D:\Іванов\Моя база даних.mdb Інформаційні таблиці створити різними засобами: Визначити ключові поля в кожній таблиці.
2. Встановлення зв’язків між таблицями.У вікні Схема данных СУБД Access побудувати та ідентифікувати міжтабличні зв’язки. 3. Створення екранних форм.Для введення, модифікації та перегляду даних створити такі форми: а) Автоформа стовпчикова для вводу та перегляду даних Таблиці1_ Асортимент продуктів. б) Автоформа стрічкова для вводу та перегляду даних Таблиці2_ Категорії продуктів. в) Ієрархічна форма Категорії та продукти. Пов’язана форма Продукти відкривається за допомогою одноіменної кнопки та відображує продукти даної категорії. г) Ієрархічна форма Реалізація та її вміст для перегляду даних обох таблиць. Підпорядкована форма Вміст замовлення містить такі поля:
д) На формі г)Реалізація та її вміст створити кнопку Категорії продуктів, яка відкриває форму Категорії та продукти- форму в). Використовуючи утворену кнопку, ввести кілька записів нових категорій, нових продуктів та реалізацій. Перевірити введення нових даних в інформаційні таблиці бази даних.
4. Пошук даних у БДОдержати виборки даних1) Продукти місткістю крім 0,25л. 2) Вироби категорій 3 та 4, які продаються з торговельною націнкою >2% i <8%. 3) Реалізація продуктів за період, початкова та кінцева дати якого вводяться, як параметр. 4) Реалізація та її вміст за деякий місяць деякого року, які вводяться як параметри запиту (використати функції Month та Year). 5) Сумарна вартість реалізації, номер якої вводиться як параметр запиту. 6) Сумарна кількість кожного з продуктів, реалізованих за місяць року, який вводиться як параметр запиту за допомогою функції Format. 7) базовий запит для звіту “Реалізація приправ підприємствам громадського харчування” з полями
5. Cтворення вихідних документівСтворити звіти “Аналіз ралізації приправ підприємствам громадського харчування”, які будуються на основі базового запиту для звіту7). Дані звітів згрупувати по полю: · Номер реалізації; · Дата реалізації (по місяцях); · Назва виду виробів. Звіти повинні містити обчислення загальної кількості та загальної вартості замовлених продуктів для кожної групи, а також загальний підсумок названих показників по всіх записах. Таблиця1. Асортимент продуктів
Таблиця 2. Категорії продуктів
Таблиця 3. Реалізація
Таблиця 4. Вміст реалізації
З повагою ІЦ "KURSOVIKS"! |