« Назад
Дослідження діяльності підприємства ’’Х’’ за 2010-2011 рр.
Загальна характеристика діяльності підприємства
Вид діяльності – фасування сипучих харчових продуктів.
Форми оплати праці: керівник, службовці, спеціалісти та обслуговуючий персонал - погодинна на основі єдиної тарифної сітки; основні робітники – колективна відрядно-преміальна.
Таблиця 1
Обсяг виробництва продукції підприємства ’’Х’’ за 2010-2011 рр.
Тип робіт
|
Випуск продукції, кг
на 01.01.2010
|
Випуск продукції, кг
на 01.01.2011
|
Ціна за 1кг, грн
|
Ціна за весь обсяг випущеної продукції, грн
|
У 2010 р.
|
У 2011 р.
|
Фасування зернових
|
120 000
|
125000
|
1,2
|
|
|
Фасування цукру-піску
|
150 000
|
158000
|
3,5
|
|
|
Фасування макаронних виробів
|
100 000
|
93000
|
3,0
|
|
|
Всього
|
|
|
-
|
|
|
Таблиця 2
Нормування праці та регулювання робочого часу на підприємстві ’’Х’’ за видами робіт у 2010-2011 рр.
Види робіт
|
Норма часу, год./кг
|
Норма виробітку, кг/год
|
Норма чисельності, чол.
|
Фасування зернових
|
0,032
|
|
|
Фасування цукру-піску
|
0,02
|
|
|
Фасування макаронних виробів
|
0,036
|
|
|
Всього
|
-
|
|
|
Таблиця 4
Організація оплати праці на підприємстві ’’Х’’ у 2010-2011 р.р. згідно розподілу працівників підприємства за розрядами
Розряди/роки
|
2010
|
2011
|
Керівник підприємства
|
6 розряд
|
7 розряд
|
8 розряд
|
6 розряд
|
7 розряд
|
8 розряд
|
|
|
|
|
|
|
Заступник директора
|
5 розряд
|
6 розряд
|
7 розряд
|
5 розряд
|
6 розряд
|
7 розряд
|
|
|
|
|
|
|
Спеціалісти
|
4 розряд
|
5 розряд
|
6 розряд
|
4 розряд
|
5 розряд
|
6 розряд
|
|
|
|
|
|
|
Службовці
|
3 розряд
|
4 розряд
|
5 розряд
|
3 розряд
|
4 розряд
|
5 розряд
|
|
|
|
|
|
|
Робітники
|
2 розряд
|
3 розряд
|
4 розряд
|
2 розряд
|
3 розряд
|
4 розряд
|
|
|
|
|
|
|
Обслуговуючий персонал
|
1 розряд
|
2 розряд
|
-
|
1 розряд
|
2 розряд
|
-
|
|
|
|
|
|
|
Всього працюючих
|
|
|
Таблиця 5
Нарахування заробітної плати бригаді робітників підприємства ’’Х’’ у 2010-2011 р.р.
Роки/Кіль-кість працюю-чих, чол.
|
Тариф-
ний розряд
|
Годинна тарифна ставка, грн
|
Розцін-
ка
|
Обсяг виробни-цтва, кг
|
Заробіток із урахуванн-ям премії (25%)
|
Фактично відпрацьо-вано за місяць, год.
|
Тарифний заробіток одного працю-ючого, грн.
|
Коефіцієнт відрядного заробітку
|
Відрядний заробіток кожного працю-ючого, грн
|
2010
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2-й
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3-й
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4-й
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Сер.
|
Сер.
|
|
|
|
|
|
|
|
2011
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2-й
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3-й
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4-й
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Таблиця 6
Нарахування заробітної плати керівникові, службовцям та обслуговуючому персоналу підприємства ’’Х’’ за видами робіт у 2010-2011 рр.
Категорія працюючого / показники за роками
|
Кількість працівників, чол.
|
Розряд працюючого
|
Тарифний коефіцієнт
|
Номінальний фонд робочого часу, дні.
|
Фактично відпрацьова -ний час, год.
|
Премії , %
від тариф -ного заробіт ку
|
2010
|
2011
|
2010
|
2011
|
2010
|
2011
|
2010
|
2011
|
2010
|
2011
|
Керівник
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
30
|
Заступник директора
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Спеціаліс -
ти:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Службовці:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Обслуговуючий персонал:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Всього
|
|
|
Сер.
|
|
Сер.
|
|
|
|
|
|
|
Таблиця 7
Звіт підприємства ’’Х’’ за 2010-2011 рр.
Показники / Роки
|
2010
|
2011
|
Темп приросту, %
|
Випуск товарної продукції, грн.
|
|
|
|
Фонд заробітної плати, тис. грн
|
|
|
|
Середньоспискова чисельність працюючих, чол.
|
|
|
|
Середня заробітна плата на одного працюючого, грн.
|
|
|
|
Виробіток на одного працюючого, тис.грн.
|
|
|
|
Відпрацьований фонд часу за місяць, чол./год.
|
|
|
|
Довідковий матеріал
Таблиця 8
Баланс робочого часу підприємства ’’Х’’ у 2010-2011 рр.
Показники
|
На 01.01.2010
|
На 01.01.2011
|
Календарний фонд робочого часу, дні
|
365
|
365
|
Неробочі дні (святкові та вихідні), дні
|
125
|
129
|
Табельний фонд (номінальний фонд робочого часу), дні
|
240
|
236
|
Неявки, %
|
5
|
10
|
Ефективний фонд робочого часу, дні
|
|
|
Тривалість зміни, год.
|
8
|
8
|
Кількість змін, шт.
|
1
|
1
|
Таблиця 9
Характеристика Єдиної тарифної сітки, що діє на на підприємстві ’’Х’’ у 2010-2011 рр.
Розряди / тарифні коефіцієнти
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
1,0
|
1,08
|
1,23
|
1,35
|
1,54
|
1,8
|
1,89
|
2,01
|
Керівник підприємства
|
|
|
|
|
|
+
|
+
|
+
|
Заступник директора
|
|
|
|
|
+
|
+
|
+
|
|
Спеціалісти
|
|
|
|
+
|
+
|
+
|
|
|
Службовці
|
|
|
+
|
+
|
+
|
|
|
|
Робітники
|
|
+
|
+
|
+
|
|
|
|
|
Обслуговуючий персонал
|
+
|
+
|
|
|
|
|
|
|
З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!
|