« Назад
Орієнтовні дані для складання графіків завантаження залів закладів ресторанного господарства різного типу
1. Їдальні загальнодоступні та дієтичні
Години роботи
|
Загальнодоступна
|
Дієтична
|
оборотність міс-ця за 1 годину, раз
|
середнє заван-таження залу, %
|
оборотність міс-ця за 1 годину, раз
|
середнє заван-таження залу, %
|
Сніданок
8-9
9-10
10-11
Обід
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16
16-17
Вечеря
17-18
18-19
19-20
|
3
3
3
2
2
2
2
2
2
2
2
2
|
30
20
20
40
60
90
70
40
40
30
30
20
|
2
2
2
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
2
2
2
|
50
40
20
70
90
70
50
40
40
40
40
30
|
2. Ресторан при готелі
Години роботи
|
Оборотність місця за 1 годину, раз
|
Середнє завантаження залу, %
|
8-9
9-10
10-11
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
20-21
21-22
22-23
|
2,0
2,0
2,0
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
|
40
60
40
40
50
70
60
50
30
40
70
100
80
70
60
|
3. Кафе загального типу
Години роботи
|
Самообслуговування
|
Обслуговування офіціантами
|
оборотність міс-ця за 1 годину, раз
|
середнє заван-таження залу, %
|
оборотність міс-ця за 1 годину, раз
|
середнє заван-таження залу, %
|
8-9
9-10
10-11
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
20-21
21-22
|
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
1,5
1,5
|
50
30
30
40
90
90
100
60
50
40
60
90
90
|
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
0,5
0,5
0,5
0,5
0,5
|
30
40
90
100
90
50
40
30
60
90
90
60
|
4. Спеціалізовані кафе
Години роботи
|
Кафе-кондитерська
|
Кафе-морозиво
|
Дитяче кафе
|
оборотність місця за 1 годину, раз
|
середнє за-вантажен-ня залу, %
|
оборотність місця за 1 годину, раз
|
середнє за-вантажен-ня залу, %
|
оборотність місця за 1 годину, раз
|
середнє за-вантажен-ня залу, %
|
9-10
10-11
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
20-21
21-22
|
3
3
3
2
2
3
3
3
3
2
2
2
2
|
30
50
60
90
90
90
60
40
50
70
90
60
50
|
2
2
2
2
2
2
2
2
1,2
1,2
1,2
|
30
60
80
50
30
20
30
50
60
60
30
|
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
|
40
40
40
80
80
70
70
40
30
20
|
5. Пивний бар
Години роботи
|
Обслуговування
офіціантами
|
Самообслуговування
через стійку
|
Самообслуговування
через автомат
|
оборотність місця за 1 годину, раз
|
середнє за-вантажен-ня залу, %
|
оборотність місця за 1 годину, раз
|
середнє за-вантажен-ня залу, %
|
оборотність місця за 1 годину, раз
|
середнє за-вантажен-ня залу, %
|
10-11
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
|
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,5
1,0
1,0
|
80
90
80
80
70
90
90
70
|
3
3
3
3
3
3
3
3
3
|
70
90
90
90
90
90
90
90
70
|
3
3
3
3
3
3
3
3
3
|
60
70
70
90
80
70
90
90
70
|
6. Вітамінний бар
Години роботи
|
Оборотність місця за 1 годину, раз
|
Середнє завантаження залу, %
|
9-10
10-11
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
|
3
3
3
2
2
2
2
3
2
2
2
|
40
50
60
70
80
60
60
60
70
90
80
|
7. Гриль-бар
Години роботи
|
Оборотність місця за 1 годину, раз
|
Середнє завантаження залу, %
|
8-9
9-10
10-11
11-12
12-13
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
|
3
3
3
3
3
3
3
3
2
2
2
2
|
40
70
50
70
90
90
70
60
50
80
90
60
|
8. Коктейль-бар
Години роботи
|
Оборотність місця за 1 годину, раз
|
Середнє завантаження залу, %
|
18-19
19-20
20-21
21-22
22-23
23-24
|
1,0
0,6
0,6
0,6
1,0
1,0
|
40
70
90
90
70
40
|
9. Коктейль-хол
Години роботи
|
Оборотність місця за 1 годину, раз
|
Середнє завантаження залу, %
|
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
20-21
21-22
22-23
|
2
2
1,5
1,5
1,5
1,5
1,0
1,0
1,0
1,0
|
20
30
40
40
50
80
80
90
90
70
|
10. Винний бар
Години роботи
|
Оборотність місця за 1 годину, раз
|
Середнє завантаження залу, %
|
13-14
14-15
15-16
16-17
17-18
18-19
19-20
20-21
21-22
|
2
2
2
2
2
1,5
1,5
1,5
1,5
|
30
40
50
60
70
80
90
90
50
|
Коефіцієнт споживання страв
Тип закладу
|
Коефіцієнт споживання
|
Їдальні:
Загальнодоступні та дієтичні з вільним вибором страв:
сніданок
обід
вечеря
При виробничому підприємстві (комплексний раціон):
сніданок
обід
вечеря
При ВНЗ:
сніданок
обід
вечеря
Ресторани:
Міські та при готелях:
вдень
ввечері
«шведський стіл»
При вокзалах
Кафе загального типу:
з самообслуговуванням
з обслуговуванням офіціантами
Кафе спеціалізовані:
кондитерська
молочна
молодіжне
морозиво
дитяче
Кафе-автомат
Закусочна загального типу з самообслуговуванням
Закусочні спеціалізовані з самообслуговуванням:
пиріжкова
чебуречна
сосисочна
пельменна (варенична)
Закусочна з обслуговуванням офіціантами:
шашлична
Спеціалізовані підприємства швидкого обслуговування (м’ясні, борошняні, змішаної спеціалізації)
Буфети в окремих приміщеннях
|
2,0
3,0
2,0
3,0
3,0-4,0
3,0
2,0
3,0
2,0
3,5
3,0
4,0
7-10
3,5
2,0
2,5
0,8
1,5
2,5
1,2
1,5
2,0
1,5
1,0
2,0
2,0
2,0
2,5
1,5
1,5
|
Зразкові коефіцієнти споживання страв та напоїв в барах
Найменування страв та
напоїв
|
Винний бар
|
Коктейль-бар
|
Коктейль-хол
|
Пивний бар
|
Молоч-ний бар
|
Вітамінний бар
|
Гриль-бар
|
Холодні закуски
Бутерброди
Гарячі закуски
Страви смажені на рожні
Кондитерські вироби
Солоні соломка, палички, сушка
Фрукти та фруктові салати
Гарячі напої:
- кава, чай, шоколад;
- глінтвейни, гроги та інше
Морозиво, збиті вершки
Молоко
Запіканки, пудинги
Фруктова та мінеральна вода, соки (морси, напої власного виробництва)1
Вина, коньяки2
Коктейлі
Пиво3
Тютюнові вироби
|
0,5
0,6
0,3
-
0,2
-
-
0,1
0,2
0,2
-
-
0,3
0,7
0,2
-
1/20
|
0,3
0,5
0,3
-
0,4
-
-
0,2
-
0,3
-
-
0,3
0,2
0,7
-
1/20
|
0,4
0,4
0,3
-
0,3
-
-
0,3
0,1
0,2
-
-
0,3
0,2
0,7
-
1/20
|
0,3
0,3
0,2
-
-
0,2
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1,2
1/20
|
-
-
-
-
0,6
-
-
0,2
-
0,3
0,1
0,2
0,2
-
0,9
-
-
|
0,3
-
-
-
0,5
-
0,3
0,3
-
-
-
-
0,6
-
0,4
-
-
|
0,7
-
-
1,0
0,6
-
-
0,5
-
-
-
-
0,3
0,2
-
-
-
|
1За норму споживання соків, води, напоїв власного виробництва прийнято – 200 г.
2За норму споживання коньяку, лікеру прийнято – 100 г напою.
3За норму споживання пива прийнято – 500 г.
З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!
|