Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 4187 Орієнтовні дані для складання графіків завантаження залів, Проектування об΄єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

Орієнтовні дані для складання графіків завантаження залів, Проектування об΄єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

« Назад

Орієнтовні дані для складання графіків завантаження залів закладів ресторанного господарства різного типу

1. Їдальні загальнодоступні та дієтичні

 

Години роботи

Загальнодоступна

Дієтична

оборотність міс-ця за 1 годину, раз

середнє заван-таження залу, %

оборотність міс-ця за 1 годину, раз

середнє заван-таження залу, %

Сніданок

8-9

9-10

10-11

Обід

11-12

12-13

13-14

14-15

15-16

16-17

Вечеря

17-18

18-19

19-20

 

3

3

3

 

2

2

2

2

2

2

 

2

2

2

 

30

20

20

 

40

60

90

70

40

40

 

30

30

20

 

2

2

2

 

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

 

2

2

2

 

50

40

20

 

70

90

70

50

40

40

 

40

40

30

  

2. Ресторан при готелі

Години роботи

Оборотність місця за 1 годину, раз

Середнє завантаження залу, %

8-9

9-10

10-11

11-12

12-13

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

20-21

21-22

22-23

2,0

2,0

2,0

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

0,6

0,6

0,6

0,6

0,6

40

60

40

40

50

70

60

50

30

40

70

100

80

70

60

  

3. Кафе загального типу

 

Години роботи

Самообслуговування

Обслуговування офіціантами

оборотність міс-ця за 1 годину, раз

середнє заван-таження залу, %

оборотність міс-ця за 1 годину, раз

середнє заван-таження залу, %

8-9

9-10

10-11

11-12

12-13

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

20-21

21-22

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

1,5

1,5

 

50

30

30

40

90

90

100

60

50

40

60

90

90

 

 

 

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

 

 

30

40

90

100

90

50

40

30

60

90

90

60

 

4. Спеціалізовані кафе

 

Години роботи

Кафе-кондитерська

Кафе-морозиво

Дитяче кафе

оборотність місця за 1 годину, раз

середнє за-вантажен-ня залу, %

оборотність місця за 1 годину, раз

середнє за-вантажен-ня залу, %

оборотність місця за 1 годину, раз

середнє за-вантажен-ня залу, %

9-10

10-11

11-12

12-13

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

20-21

21-22

3

3

3

2

2

3

3

3

3

2

2

2

2

30

50

60

90

90

90

60

40

50

70

90

60

50

 

 

2

2

2

2

2

2

2

2

1,2

1,2

1,2

 

 

30

60

80

50

30

20

30

50

60

60

30

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

40

40

40

80

80

70

70

40

30

20

  

5. Пивний бар

 

Години роботи

Обслуговування

офіціантами

Самообслуговування

через стійку

Самообслуговування

через автомат

оборотність місця за 1 годину, раз

середнє за-вантажен-ня залу, %

оборотність місця за 1 годину, раз

середнє за-вантажен-ня залу, %

оборотність місця за 1 годину, раз

середнє за-вантажен-ня залу, %

10-11

11-12

12-13

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

 

 

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,5

1,0

1,0

 

 

80

90

80

80

70

90

90

70

3

3

3

3

3

3

3

3

3

 

70

90

90

90

90

90

90

90

70

 

3

3

3

3

3

3

3

3

3

60

70

70

90

80

70

90

90

70

 

  

6. Вітамінний бар

Години роботи

Оборотність місця за 1 годину, раз

Середнє завантаження залу, %

9-10

10-11

11-12

12-13

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

3

3

3

2

2

2

2

3

2

2

2

40

50

60

70

80

60

60

60

70

90

80

  

7. Гриль-бар

Години роботи

Оборотність місця за 1 годину, раз

Середнє завантаження залу, %

8-9

9-10

10-11

11-12

12-13

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

3

3

3

3

3

3

3

3

2

2

2

2

40

70

50

70

90

90

70

60

50

80

90

60

  

8. Коктейль-бар

Години роботи

Оборотність місця за 1 годину, раз

Середнє завантаження залу, %

18-19

19-20

20-21

21-22

22-23

23-24

1,0

0,6

0,6

0,6

1,0

1,0

40

70

90

90

70

40

 

9. Коктейль-хол

Години роботи

Оборотність місця за 1 годину, раз

Середнє завантаження залу, %

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

20-21

21-22

22-23

2

2

1,5

1,5

1,5

1,5

1,0

1,0

1,0

1,0

20

30

40

40

50

80

80

90

90

70

 

10. Винний бар

Години роботи

Оборотність місця за 1 годину, раз

Середнє завантаження залу, %

13-14

14-15

15-16

16-17

17-18

18-19

19-20

20-21

21-22

2

2

2

2

2

1,5

1,5

1,5

1,5

30

40

50

60

70

80

90

90

50

 

Коефіцієнт споживання страв

Тип закладу

Коефіцієнт споживання

Їдальні:

Загальнодоступні та дієтичні з вільним вибором страв:

сніданок

обід

вечеря

При виробничому підприємстві (комплексний раціон):

сніданок

обід

вечеря

При ВНЗ:

сніданок

обід

вечеря

Ресторани:

Міські та при готелях:

вдень

ввечері

«шведський стіл»

При вокзалах

Кафе загального типу:

з самообслуговуванням

з обслуговуванням офіціантами

Кафе спеціалізовані:

кондитерська

молочна

молодіжне

морозиво

дитяче

Кафе-автомат

Закусочна загального типу з самообслуговуванням

Закусочні спеціалізовані з самообслуговуванням:

пиріжкова

чебуречна

сосисочна

пельменна (варенична)

Закусочна з обслуговуванням офіціантами:

шашлична

Спеціалізовані підприємства швидкого обслуговування (м’ясні, борошняні, змішаної спеціалізації)

Буфети в окремих приміщеннях

 

 

2,0

3,0

2,0

 

3,0

3,0-4,0

3,0

 

2,0

3,0

2,0

 

3,5

3,0

4,0

7-10

3,5

 

2,0

2,5

 

0,8

1,5

2,5

1,2

1,5

2,0

1,5

 

1,0

2,0

2,0

2,0

 

2,5

 

1,5

1,5

 

Зразкові коефіцієнти споживання страв та напоїв в барах

Найменування страв та

напоїв

Винний бар

Коктейль-бар

Коктейль-хол

Пивний бар

Молоч-ний бар

Вітамінний бар

Гриль-бар

Холодні закуски

Бутерброди

Гарячі закуски

Страви смажені на рожні

Кондитерські вироби

Солоні соломка, палички, сушка

Фрукти та фруктові салати

Гарячі напої:

- кава, чай, шоколад;

- глінтвейни, гроги та інше

Морозиво, збиті вершки

Молоко

Запіканки, пудинги

Фруктова та мінеральна вода, соки (морси, напої власного виробництва)1

Вина, коньяки2

Коктейлі

Пиво3

Тютюнові вироби

0,5

0,6

0,3

 

-

 

0,2

 

-

 

-

 

 

0,1

 

0,2

 

0,2

-

-

 

 

 

 

0,3

0,7

0,2

-

1/20

0,3

0,5

0,3

 

-

 

0,4

 

-

 

-

 

 

0,2

 

-

 

0,3

-

-

 

 

 

 

0,3

0,2

0,7

-

1/20

0,4

0,4

0,3

 

-

 

0,3

 

-

 

-

 

 

0,3

 

0,1

 

0,2

-

-

 

 

 

 

0,3

0,2

0,7

-

1/20

0,3

0,3

0,2

 

-

 

-

 

0,2

 

-

 

 

-

 

-

 

-

-

-

 

 

 

 

-

-

-

1,2

1/20

-

-

-

 

-

 

0,6

 

-

 

-

 

 

0,2

 

-

 

0,3

0,1

0,2

 

 

 

 

0,2

-

0,9

-

-

0,3

-

-

 

-

 

0,5

 

-

 

0,3

 

 

0,3

 

-

 

-

-

-

 

 

 

 

0,6

-

0,4

-

-

0,7

-

-

 

1,0

 

0,6

 

-

 

-

 

 

0,5

 

-

 

-

-

-

 

 

 

 

0,3

0,2

-

-

-

1За норму споживання соків, води, напоїв власного виробництва прийнято – 200 г.

2За норму споживання коньяку, лікеру прийнято – 100 г напою.

3За норму споживання пива прийнято – 500 г.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!