Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 4185 Рекомендований асортиментний мінімум найменувань страв, Проектування об΄єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

Рекомендований асортиментний мінімум найменувань страв, Проектування об΄єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

« Назад

Рекомендований асортиментний мінімум найменувань страв, кулінарних і кондитерських виробів для різних типів підприємств харчування

1. Загальнодоступні їдальні

 

Прийоми їжі

Кількість найменувань кулінарної продукції у денному меню, шт.

холодні страви та закуски

перші страви

другі гарячі страви

солодкі страви

гарячі напої

молоко та кисломолочні продукти

хліб, хлібобулочні та кондитер-ські вироби

Сніданок

3

-

2

2

2

3

4

Обід

4

3

6

3

3

3

5

Вечеря

3

1

4

1

2

1

3

Загальна кількість страв у денному меню

4

3

6

3

3

3

5

2. Ресторани

Клас

Холодні страви та закуски

Гарячі закус-ки

Перші страви

Другі гарячі страви

Солодкі страви

Напої власного виробництва

хліб, хлібобулочні та кондитер-ські вироби

гарячі

холодні

Люкс

15

3

5

30

6

3

3

6

Вищий

13

2

4

15

4

3

3

6

Перший

10

2

4

11

4

2

2

5

3. Кафе

Кулінарна продукція

Кількість найменувань в меню, шт.

загального типу

моло-діжне

кондитер-ська

морозиво

молочне

дитяче

Гарячі напої

6-8

5-6

6-8

2-3

2-3

3-5

Холодні напої

3-4

2-3

3-4

Молоко та кисло-молочні продукти

3

-

3

-

6

3-5

Хліб, хлібобулочні та кондитерські вироби

7

8-10

10-15

5-6

5-6

8-10

Холодні страви та закуски

4

3-4

-

-

-

3-4

Гарячі страви

3-4

3-4

-

-

3-4

3-4

Солодкі страви

5-6

4-5

4

5-6

3-4

4-5

Коктейлі молочні, вершкові, фруктові

-

6-8

3-4

3-4

4

6-8

 4. Спеціалізовані бари

Кулінарна продукція

Кількість найменувань в меню, шт.

коктейль-бар

десертний, молочний

шоколад-ний

гриль-бар

салат-ний

пивний

Холодні страви

-

-

-

3-4

8-10

4-5

Гарячі страви

-

-

-

1-2

1-2

3-4

Солодкі страви

-

3-4

-

-

-

-

Гарячі напої

-

1-2

1-2

1

1-2

1

Коктейлі безалкого-льні, холодні напої

8-10

6-8

-

6-8

-

-

Хліб та кондитерські вироби

5-6

5-10

5-10

3-4

3-4

3-4

Мінеральні, прохолодні води

3-4

3-4

3-4

3-4

3-4

3-4

Пиво

-

-

-

-

-

3-4

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!