« Назад
6. Контрольна робота
Контрольна робота виконується студентами заочної форми навчання за варіантами і складається з трьох теоретичних питань.
Варіант завдання контрольної роботи визначається студентом згідно з початковою літерою його прізвища (табл. 11).
Таблиця 11
Варіанти завдань для контрольної роботи
Початкова літера прізвища
|
А Х
|
Б Ц
|
В Ч
|
Г Ш
|
Д Щ
|
Є Ю
|
ЖЯ
|
З
|
І
|
К
|
Л
|
М
|
Н
|
О
|
П
|
Р
|
С
|
Т
|
У
|
Ф
|
Варіант завдання
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
Варіанти теоретичних питань для виконання контрольної роботи
Варіант 1
-
Сутність маркетингової концепції товару.
-
Характеристика засобів формування ринкового попиту.
- Зміст управління життєвим циклом товару.
Варіант 2
-
Основні етапи проведення маркетингового дослідження товарного ринку.
-
Аналіз економічної доцільності розроблення нового товару.
- Вимоги до упаковки товару з позиції її безпечності та екологічності.
Варіант 3
-
Основні принципи формування товарного асортименту.
-
Характеристика основних методів ціноутворення.
- Порядок реєстрації товарних знаків в Україні.
Варіант 4
-
Характеристика товарної номенклатури і товарного асортименту.
-
Стандарти ІСО в забезпеченні управління якістю продукції.
- Види конкуренції на товарному ринку.
Варіант 5
-
Етапи оцінювання конкурентоспроможності товару.
-
Особливості проведення маркетингових досліджень товарного ринку.
- Основні напрями реагування маркетологів на зміни в життєвому циклі товару.
Варіант 6
-
Ризики на етапах розробки і введення нового товару на ринок.
-
Зміст та елементи «петлі якості».
- Основні вимоги до упаковки товару.
Варіант 7
-
Зміст, призначення та види торгових марок.
-
Поняття товару в маркетингу. Класифікація товару.
- Маркетингові рішення в управлінні конкурентоспроможності продукції.
Варіант 8
-
Основні напрями вдосконалення асортиментної політики підприємства.
-
Характеристика витратних методів ціноутворення.
- Оцінка рівня монополізації ринку.
Варіант 9
-
Сутність формування і стимулювання ринкового попиту на товари.
-
Цілі та об’єкти маркетингових досліджень.
-
Основні напрями вдосконалення упаковки товару в системі планування його продажу.
Варіант 10
-
Маркетингове забезпечення нового товару.
-
Обґрунтування вибору марочної стратегії підприємства.
- Основні напрями підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства.
Варіант 11
-
Порядок створення нової товарної марки.
-
Характеристика маркетингових стратегій ціноутворення.
- Методика визначення рейтингу товару.
Варіант 12
-
Характеристика нормативних, технічних та економічних показників конкурентоспроможності товару.
-
Потреби споживачів як основна рушійна сила товарного ринку.
- Принципи формування товарного асортименту.
Варіант 13
-
Маркетингові рішення в управлінні конкурентоспроможністю товару.
- Фактори сегментації та методика вибору цільового сегмента ринку.
3. Характеристика етапів планування нового продукту.
Варіант 14
-
Шляхи пошуку нових ідей в розробці нового товару.
-
Методика визначення інтегрального показника конкурентоспроможності товару.
-
Сутність позиціювання товару на ринку.
Варіант 15
-
Маркетинговий аналіз образу торгової марки.
-
Зміст та при значення сертифікації товару.
- Основні етапи управління товаром.
Варіант 16
-
Види знижок та їх використання в ціноутворенні.
-
Зміст та характеристика ринку товарів та послуг.
- Основні етапи управління якістю продукції.
Варіант 17
1. Чинники мотивації, які впливають на формування попиту споживача.
2. Характеристика «ніші» ринку.
3. Умови комерційного успіху нових товарів на ринку.
Варіант 18
1. Сучасна концепція ідентифікації продукції на товарному ринку.
2. Цілі та завдання сегментації ринку.
3. Методика визначення ринкових позицій товару.
Варіант 19
1. Позиціювання торгової марки.
2. Характеристика моделі поведінки споживача на товарному ринку.
3. Зміст добровільної та обов’язкової сертифікації продукції.
Варіант 20
1. Характеристика рівнів представлення задуму товару.
2. Порядок та види маркування товару.
3. Місце товарного знаку у фірмовому стилі підприємства.
З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!
|