Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 4097 Умови до завдання 1, Перелік задач, Задача 8, Інформаційні системи і технології в обліку та аудиті, НУ ЛП

Умови до завдання 1, Перелік задач, Задача 8, Інформаційні системи і технології в обліку та аудиті, НУ ЛП

« Назад

Задача №8

Умова. Щойно заснована кондитерська фабрика „Добрий вечір” планує займатися виготовленням тортів та тістечок. З метою налагодження виробництва та впровадження інноваційних технологій підприємство розробляє систему для автоматизації виробничого процесу (комп’ютеризовані лінії з випічки тортів і тістечок на основі індивідуальної рецептури та розфасовки готової продукції) та зведеного обліку витрат на виробництво. Відповідно, одним з питань, які постають перед фабрикою є питання класифікації та кодування інформації про сировину, що використовується для випічки напівфабрикатів.

Завдання

1. Здійсніть процес кодування номенклатури сировини для виготовлення напівфабрикатів фабрики „Добрий вечір” використовуючи метод шахової (матричної) побудови кодів. Заповніть табл.10.

2. Яку практичну цінність має використання методу шахової (матричної) побудови кодів для даного, окремо взятого, підприємства?

Таблиця 10

Номенклатура сировини для виготовлення напівфабрикатів фабрики „Добрий вечір”

Сировина

Напівфабрикати

Основні випечені напівфабрикати

Найменування

Код

 

 

 

 

 

 

Бісквіт

Пісочний напівфабрикат

 

Листковий напівфабрикат

 

Меренга

Заварний напівфабрикат

Мигдальний

напівфабрикат

Борошно пшеничне в. г

 

 

 

 

 

 

 

Крохмаль картопляний

 

 

 

 

 

 

 

Цукор-пісок

 

 

 

 

 

 

 

Меланж

 

 

 

 

 

 

 

Масло вершкове

 

 

 

 

 

 

 

Молоко згущене

 

 

 

 

 

 

 

Есенція

 

 

 

 

 

 

 

Кислота лимонна

 

 

 

 

 

 

 

Какао-порошок

(виробничий)

 

 

 

 

 

 

 

Желатин

 

 

 

 

 

 

 

Ядро горіху дроблене (смажене)

 

 

 

 

 

 

 

Ядро мигдалю

(сире)

 

 

 

 

 

 

 

Сіль

 

 

 

 

 

 

 

Сода питтєва

 

 

 

 

 

 

 

Амоній вуглекислий

 

 

 

 

 

 

 

Ванілін

 

 

 

 

 

 

 

Коньяк

 

 

 

 

 

 

 

Вино десертне

 

 

 

 

 

 

 

Патока крохмальна

 

 

 

 

 

 

 

Варення

 

 

 

 

 

 

 

Агар

 

 

 

 

 

 

 

Барвник

 

 

 

 

 

 

 

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!