Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 4054 Тематика курсових робіт з курсу Кримінальний процес, Варіант 55, Національний університет державної податкової служби України, НУДПСУ

Тематика курсових робіт з курсу Кримінальний процес, Варіант 55, Національний університет державної податкової служби України, НУДПСУ

« Назад

Варіант 55

Строки досудового розслідування: порядок обчислення та продовження

Задача 1.

В складі групи осіб, підозрюваних за ч. 2 ст. 185 та ст. 189 КК України, був менгрел (народність на Закавказзі) Ахметілі, який не володів українською мовою, погано володів російською. Слідчий домовився з Ахметілі, що допит йоro вестиме на грузинській мові, яку і слідчий і обвинувачений знають добре, але запис показів в протоколі буде вестись російською мовою. Після закінчення допиту і складення протоколу, слідчий зробив його усний переклад на грузинську мову і підозрюваний підписав протокол.

Дайте правову оцінку ситуації. 

Задача 2.

Ухвалою районного суду 14 січня 2007 року до Максимчук 3.В. були застосовані примусові заходи медичного характеру - поміщення в психіатричну лікарню зі звичайним наглядом. 28 січня 2007 року комісія лікарів-психіатрів психіатричної лікарні дійшла висновку, що Максимчук знаходиться в стані практичного видужання і подальшого застосування примусових заходів медичного характеру (примусового лікування) не потребує. На підставі цього висновку адміністрація психіатричної лікарні припинила щодо Максимчук примусове лікування і її було виписано з лікарні.

Після виписки Максимчук додому не поїхала, а жила здебільшого на залізничному вокзалі і незабаром була затримана за крадіжку особистих речей громадян. Ухвалою судді районного суду до неї були знову застосовані примусові заходи медичного характеру - поміщено в ту ж саму психіатричну лікарню. Перебуваючи в лікарні, Максимчук часто зникала і приносила. крадені речі. Лікуючий лікар звернувся до головного лікаря з клопотанням про перевід хворої у відділення з посиленим наглядом. З'ясувавши обставини, головний лікар зробив подання до районного суду за місцем лікування. Суд задоволив клопотання адміністрації лікарні - змінив раніше застосований примусовий захід медичного характеру на поміщення в психіатричну лікарню з посиленим наглядом.

Захисник Максимчук на ухвалу судді про зміну примусового заходу подав апеляційну скаргу, в якій просив постанову скасувати як незаконну.

Дайте правову оцінку ситуації.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!