Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 4008 Тематика курсових робіт з курсу Кримінальний процес, Варіант 9, Національний університет державної податкової служби України, НУДПСУ

Тематика курсових робіт з курсу Кримінальний процес, Варіант 9, Національний університет державної податкової служби України, НУДПСУ

« Назад

Варіант 9

Органи досудового розслідування: процесуальні повноваження та перспективи реформування

Задача № 1

За фактом крадіжки мотоцикла із гаража Кучми було внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. В результаті проведених гласних та негласних слідчих (розшукових) дій було встановлено, що злочин вчинив Минюк. На допиті як підозрюваного Минюк пояснив, що вкрадений мотоцикл він продав, а отримані гроші витратив. До закінчення досудового слідства до слідчого надійшла заява від страхового товариства «Юніка», в якій була пред’явлена вимога про стягнення з Минюка страхової суми за мотоцикл, яка була сплачена товариством потерпілому Кучмі.

Дайте правову оцінку ситуації. 

Задача № 2

20 березня 2006 року було розпочате кримінальне провадження за фактом вчинення Бондарчуком В.С. кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. Досудовим слідством було встановлено: Бондарчук В.С, раніше судимий за ч. 1 ст. 185 КК України, працюючи заготувачем ТзОВ „Заготівельник» з березня 2002 року по лютий 2006 року, шляхом привласнення ввірених йому коштів вчинив крадіжку грошей на суму 50000 гривень.

10 травня цього ж року слідчий склав повідомлення про підозру Бондарчука В.С. і по телефону викликав його до себе для вручення. Однак Бондарчук на виклик не з'явився, а через день слідчому стало відомо, що він знаходиться на стаціонарному лікуванні з діагнозом: "Хронічний тонзіліт, ускладнений ревмокардитом".

Витребувавши з лікарні відповідну довідку, слідчий, за погодження із прокурорм, виніс 15 травня постанову про зупинення досудового розслідування. 26 червня Бондарчук С. був виписаний з лікарні у зв'язку з суттєвим поліпшенням стану здоров'я.

Дайте правову оцінку ситуації.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!