Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 3809 Лабораторна робота 10 на тему Оптимізація виробничої програми хлібозаводу, Оптимізаційні методи та моделі, НУХТ

Лабораторна робота 10 на тему Оптимізація виробничої програми хлібозаводу, Оптимізаційні методи та моделі, НУХТ

« Назад

Лабораторна робота 10 на тему Оптимізація виробничої програми хлібозаводу

Задача. На хлібозаводі випускається 10 сортів хлібобулочних виробів.

види продукції визначаються за допомогою табл. 10.1 та 10.2.

Кількість печей – за варіантом (табл.10.2).

Річна продуктивність печі – за варіантом (табл.10.3).

Ціна на сировину – в таблиці 10.4.

Рецептура за асортиментом – в таблиці 10.5.

Згідно варіанту потрібно:

1. Розрахувати обсяг ресурсів на свій асортимент

2. Побудувати модель оптимального річного плану підприємства у загальному вигляді по критерію оптимізації - максимальний прибуток.

3. За допомогою отриманих нерівностей чи рівнянь побудувати та записати матрицю коефіцієнтів і функцію цілі.

4. Вирішити задачу за допомогою програми SIMPL.EXE або функції "Поиск решения".

5. Заповнити вихідну таблицю та дати економічний аналіз.

Таблиця 10.1

№ варіанту

Номери видів продукції

1

1

5

7

11

12

32

33

42

43

44

2

1

6

8

11

13

32

34

42

45

47

3

1

4

9

11

14

32

35

42

48

49

4

2

5

10

11

15

32

36

42

50

51

5

2

6

11

16

17

32

37

43

45

48

6

2

4

12

13

18

32

38

43

46

49

7

3

5

12

14

19

32

39

43

47

50

8

3

6

12

15

20

32

40

44

45

49

9

3

4

12

16

21

32

41

44

47

51

10

1

5

13

14

22

33

36

45

50

52

Таблиця 10.2

Види продукції

Ціна

1 т, грн.

Собівартість

1 т, грн.

Попит, т

печі

Мін.

Макс.

Серед.

План

1

Батон дорожній

866,67

715

50

500

275

400

1,3

2

Батон дорожній

866,67

715

50

500

275

400

1,3

3

Батон дорожній

866,67

715

50

500

275

400

1,3

4

Батон дорожній в уп.

950

783,75

50

500

275

400

1,3

5

Батон святковий в уп.

1300

957,5

50

500

275

400

1,3

6

Батон святковий

1100

907,5

50

500

275

400

1,3

7

Булка дніпропетровська

15000

1267,5

0

50

25

10

2

8

Булка дніпропетровська в уп.

1650

1394,25

0

50

25

5

2

9

Булка дніпропетровська в уп.

1650

1394,25

0

50

25

5

2

10

Булка Завиток

1111

938,89

0

50

25

10

2

11

Булочка родзинка

2000

1700

25

75

50

70

2

12

Булочка Світанок

2083

1770,83

25

75

50

70

6

13

Булочка столична

1666,67

1416,67

25

75

50

70

6

14

Булочка столична в уп.

1833,33

1558,33

25

75

50

35

6

15

Булочка харківська

2000

1700

25

75

50

70

6

16

Булочка харківська в уп.

2250

1912,50

25

75

50

35

6

17

Вироби здібні з повидлом

1666,67

1408,34

0

50

25

0

9, 10

18

Витушка київська

1766,67

1492,84

0

50

25

0

9, 10

19

Здоба з повидлом

2300

1943,5

0

50

25

5

9, 10

20

Здоба столична

2500

2112,5

0

50

25

10

9, 10

21

Здоба столична в уп.

2700

2281,5

0

50

25

5

9, 10

22

Калач український

2100

1774,5

0

100

50

0

7, 8

23

Калач український в уп.

2185,72

1846,93

0

100

50

0

7, 8

24

Паляниця столична

1055,83

892,18

0

500

250

100

5, 6

25

Паляниця столична в уп.

1094,44

924,8

0

500

250

50

5, 6

26

Плетінка з маком

941,67

795,71

0

50

25

25

4

27

Плетінка з маком

1041,67

880,21

0

50

25

25

4

28

Плетінка з маком в уп.

1300

1098,50

0

50

25

10

4

29

Плетінка українська

2000

1690

0

50

25

25

4

30

Плюшка московська

2300

1943,5

0

50

25

0

7, 8

 Продовження таблиці 10.2

31

Плюшка московська в уп.

2493,72

2107,19

0

50

25

0

7, 8

32

Ріжки дніпровські

1530

1338,75

10

150

80

140

9, 10

33

Ріжки з повидлом

1840

1610

10

150

80

140

9, 10

34

Ріжки з повидлом

2100

1837,5

10

150

80

140

9, 10

35

Ріжки з повидлом

2080

1820

10

150

80

125

9, 10

36

Ріжки з повидлом в уп.

1993

1743,88

10

150

80

60

9, 10

37

Ріжки з повидлом в уп.

1666,67

1458,34

10

150

80

50

9, 10

38

Рогалик маковий

2750

2406,25

10

150

80

100

7, 8

39

Рогалі козацькі

1184,3

1036,26

10

150

80

75

7, 8

40

Рогалі козацькі в уп.

1335

1168,13

10

150

80

30

7, 8

41

Ріжки з маком

2033

1779,05

10

150

80

75

7, 8

42

Хліб білий

950

855,

100

500

300

300

4, 5

43

Хліб висівковий

750

675

100

500

300

300

4, 5

44

Хліб гірчичний

916,67

825

100

500

300

300

4, 5

45

Хліб пшеничний

826,67

744

100

500

300

300

4, 5

46

Хліб пшеничний

890

801

100

500

300

300

4, 5

47

Хліб святошинський

650

585

100

500

300

300

6

48

Хліб святошинський в уп.

712,5

641,25

100

500

300

150

6

49

Хліб хотинський

541,67

487,5

100

500

300

300

6

50

Хліб хотинський в уп.

593,75

534,38

100

500

300

300

6

51

Хлібці з висівками

940

846

100

500

300

300

6

52

Хлібці з висівками в уп.

1040

936

100

500

300

300

6

Таблиця 10.3

Річна продуктивність печей, т/рік.

1

Піч БН-50 № 1

8970

2

Піч БН-50 № 2

8970

3

Піч БН-50 № 3

8970

4

Піч БН-50 № 4

8970

5

Піч БН-50 № 5

8970

6

Піч БН-50 № 6

8970

7

Піч БН-50 № 7

8970

8

Піч БН-50 № 8

8970

9

ПКЄ-9-03

547,2

10

ПКЄ-9-03

548,2

Таблиця 10.4

№ п/п

Назва сировини

Одиниця виміру

Ціна за одиницю

1

Борошно вищ.гат.

тн

516,67

2

Борошно 1 гат.

тн

413,98

3

Ванілін

кг

62,42

4

Висівки

тн

79,17

5

Дріжджі конц.

кг

0,91

6

Дріжджі прес.

кг

1,03

7

Мак

кг

5,67

8

Маргарин

кг

2,76

9

Масло гірчичне

кг

1,65

10

Меланж

кг

3,75

11

Молоко сухе

кг

2,94

12

Олія

кг

2,42

13

Оцет

л

0,87

14

Плівка

тн

1043,12

15

Повидло

кг

1,4

16

Сабза

кг

3,08

17

Сіль

тн

60

18

Цукор

тн

930

19

Цукрова пудра

тн

940

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!