Лабораторна робота 7 на тему Розрахунок оптимальної виробничої програми карамельного цеху, Оптимізаційні методи та моделі, НУХТ
« НазадЛабораторна робота 7 на тему Розрахунок оптимальної виробничої програми карамельного цехуЗадача. У карамельному цеху випускають декілька видів продукції (табл.7.2). Продуктивність ліній визначається по варочному апарату. Кількість варильних апаратів – 1. Задано: оптова ціна, собівартість продукції і попит, річна продуктивність апаратів по карамелі. Потрібно: 1. Розрахувати обсяг ресурсів на свій асортимент (табл. 7.3). 2. Побудувати модель оптимального річного плану підприємства у загальному вигляді по критерію оптимізації – максимальний прибуток. 3. За допомогою отриманих нерівностей чи рівнянь побудувати та записати матрицю коефіцієнтів і функцію цілі. 4. Вирішити задачу за допомогою функції "Поиск решения" табличного процесора Мicrisoft Ехсеl. 5. Заповнити вихідну таблицю та дати економічний аналіз. Варіанти асортименту обрати з таблиці 7.1. Таблиця 7.1
Згідно варіанту завдання обрати продуктивність ліній з таблиці 7.4. Обрати обмеження по попиту з таблиці 7.5. Таблиця 7.4
Таблиця 7.5 Обмеження по попиту (т/рік)
Таблиця 7.3. Потреба у сировині, кг/т карамелі
З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!
|