Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 3804 Лабораторна робота 7 на тему Розрахунок оптимальної виробничої програми карамельного цеху, Оптимізаційні методи та моделі, НУХТ

Лабораторна робота 7 на тему Розрахунок оптимальної виробничої програми карамельного цеху, Оптимізаційні методи та моделі, НУХТ

« Назад

Лабораторна робота 7 на тему Розрахунок оптимальної виробничої програми карамельного цеху

Задача. У карамельному цеху випускають декілька видів продукції (табл.7.2). Продуктивність ліній визначається по варочному апарату. Кількість варильних апаратів – 1.

Задано: оптова ціна, собівартість продукції і попит, річна продуктивність апаратів по карамелі.

Потрібно:

1. Розрахувати обсяг ресурсів на свій асортимент (табл. 7.3).

2. Побудувати модель оптимального річного плану підприємства у загальному вигляді по критерію оптимізації – максимальний прибуток.

3. За допомогою отриманих нерівностей чи рівнянь побудувати та записати матрицю коефіцієнтів і функцію цілі.

4. Вирішити задачу за допомогою функції "Поиск решения" табличного процесора Мicrisoft Ехсеl.

5. Заповнити вихідну таблицю та дати економічний аналіз.

Варіанти асортименту обрати з таблиці 7.1.

Таблиця 7.1

 

Х1

Х2

Х3

Х4

Х5

Варіант 1

1

2

3

4

5

Варіант 2

6

7

8

9

1

Варіант 3

2

3

4

5

6

Варіант 4

7

8

9

1

2

Варіант 5

3

4

5

6

7

Варіант 6

8

9

1

2

3

Варіант 7

4

5

6

7

8

Варіант 8

9

1

2

3

4

Варіант 9

5

6

7

8

9

Варіант 10

1

3

5

7

9

Згідно варіанту завдання обрати продуктивність ліній з таблиці 7.4. Обрати обмеження по попиту з таблиці 7.5.

Таблиця 7.4

 

Продуктивність ліній (т/рік)

Непарні

варіанти

Парні

 варіанти:

Варіант 1

1075

1075

Варіант 2

1075

1000

Варіант 3

1000

800

Варіант 4

800

2150

Варіант 5

1075

800

Варіант 6

1075

2150

Варіант 7

1000

2150

Варіант 8

800

1075

Варіант 9

800

1075

Варіант 10

2150

1000

Таблиця 7.5

Обмеження по попиту (т/рік)

 

Х1

Х2

Х3

Х4

Х5

Х6

Х7

Х8

Х9

max

89

110

80

99

102

99

104

105

114

min

59

71

51

80

67

74

66

67

72

Таблиця 7.3.

Потреба у сировині, кг/т карамелі

Показники

 

Вид карамелі

Ціна 1 т сировини, грн.

Апельсин

Фрукт.- ягідний десерт

Десертна

Яблуко

Абрикос

Вікторія

Слива

Лимон

Малина

Цукор-пісок

633,72

637,79

640,37

643,31

643,18

645,3

643,18

637,69

615,67

750

Патока в/г

317,82

320,75

322,17

321,66

323,95

324,53

324,14

319,81

309,99

153

Пюре фруктове

153,07

163,65

164,72

165

180,98

165,58

180,98

154,03

161,46

1800

Есенція

0,96

0,95

0,96

0,96

0,96

0

0,96

0,96

0,92

14400

Кислота молочна

40% кр.

6,03

6

6,03

6,04

6,07

6,07

6,07

6,07

5,5

1980

Кислота лимонна

3,06

2

4,02

6,52

3,08

2,02

3,08

3,08

3,3

2100

Вартість сировини

на 1 т(тис.грн/т)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!