Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 3703 Мінімальні питомі показники розрахункової та загальної площі підприємств харчування, Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

Мінімальні питомі показники розрахункової та загальної площі підприємств харчування, Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

« Назад

Додаток Щ

Мінімальні питомі показники розрахункової та загальної площі підприємств харчування (на одне місце в залі)

Типи підприємств харчування

Кількість місць в залі

Площа, м2

розрахункова

загальна

форма виробництва

напівфабрикати високого ступеня готовності

сировина

напівфабрикати високого ступеня готовності

сировина

1. Ресторани

50

7,41

7,15

9,2

9,5

100

5,81

6,09

7,6

7,9

200

4,66

4,88

6,1

6,5

300

4,27

4,61

5,6

6,0

400

4,08

4,43

5,3

5,75

2. Їдальні

загальнодоступні

50

4,96

5,84

6,5

7,6

100

4,01

4,6

5,2

6,0

200

3,53

3,98

4,6

5,2

300

3,41

3,82

4,4

5,0

400

3,3

3,68

34,3

4,8

500

3,25

3,61

4,2

4,7

3. Їдальні-роздавальні

 

25

2,92

-

3,75

-

50

2,66

-

3,4

-

75

2,56

-

3,2

-

100

2,51

-

3,2

-

4. Кафе, закусочні, кафе-молочні, кафе дитячі

50

4,3/4,58

-

5,6/5,6

-

100

3,58/3,77

-

4,7/5,0

-

150

3,34/3,55

-

4,3/4,6

-

200

3,21/3,4

-

4,2/4,4

-

5. Пивні бари

 

50

3,96/3,82

-

5,2/5,0

-

75

3,65/3,52

-

4,7/4,6

-

100

3,50/3,37

-

4,6/4,4

-

150

3,34/3,22

-

4,3/4,2

-

6. Спеціалізовані

безалкогольні бари

25

2,68

-

3,2

-

50

2,38

-

2,9

-

Примітка 1. У чисельнику наведено площі за самообслуговування, у знаменнику – за обслуговування офіціантами.

Примітка 2. У випадках, коли в завданні на проектування площі груп приміщень відрізняються від вка­заних у додатках цих норм, питомі показники слід коректувати.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!