« Назад
Розгорнутий перелік службово-побутових приміщень
Приміщення
|
Типи підприємств харчування
|
Ресторан
|
Кафе
|
Їдальня
|
Закусочна
|
загального типу
|
молодіжне, молочне, дитяче
|
кафе-кондитерська
|
кафе-морозиво
|
загального типу
|
1. Адміністративні приміщення:
|
|
|
|
|
|
|
|
1.1 кабінет директора
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
1.2 контора (бухгалтерія)
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
1.3 головна каса
|
Для місткості більше 200 місць
|
2. Службові приміщення і приміщення персоналу:
|
|
|
|
|
|
|
|
2.1 кабінет зав. виробництвом
|
+
|
-
|
+6)
|
-
|
-
|
+
|
-
|
2.2 приміщення офіціантів і барменів
|
+
|
+2)
|
+2)
|
-
|
-
|
-
|
-
|
2.3 гардероб офіціантів і барменів
|
+
|
+2)
|
+2)
|
-
|
-
|
-
|
-
|
2.4 приміщення персоналу
|
+1)
|
+5)
|
+5)
|
+5)
|
-
|
+3)
|
+5)
|
2.5 гардероб персоналу
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
2.6 душові, туалети
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
2.7 особистої гігієни жінок
|
За кількості жінок у максимальну зміну 15 і більше (згідно з ДБН В.2.2-9)
|
2.8 білизняна
|
+
|
Для місткості 50 місць і більше
|
-
|
+3)
|
-
|
2.9 комірника
|
+
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
2.10 слюсаря-механіка
|
+
|
+3)
|
+3)
|
-
|
-
|
-
|
-
|
2.11 ремонтна майстерня
|
Для кафе-автоматів і за наявності автоматів у залі
|
-
|
-
|
2.12 радіовузол, диспетчерські
|
+
|
+3)
|
+3)
|
-
|
|
+3)
|
-
|
2.13 приміщення ради кафе і подібні
|
-
|
+
|
+
|
-
|
-
|
-
|
-
|
2.14 комора (приміщення) прибирального інвентарю і обладнання
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
+
|
2.15 завідувач господарством
|
+8)
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
1) Для місткості 100 місць і більше
2) При обслуговуванні офіціантами
3) Для місткості 150 місць і більше
4) Для місткості 50 місць і більше
5) Для місткості 70 місць і більше
6) Для кафе-молодіжного, починаючи з 150 місць
7) Для шашличні, починаючи з 75 місць
8) Для місткості 300 місць і більше
|
Мінімально необхідні площі службово-побутових приміщень
Типи підприємств харчування
|
Місткість
|
Площа розрахункова, м2
|
Форма виробництва
|
напівфабрикати високого ступеня готовності
|
напівфабрикати
|
на сировині
|
1. Ресторани
|
на 50 місць
|
46
|
46
|
48
|
на 100 місць
|
50
|
51
|
53
|
на кожне подальше місце
|
0,32
|
0,38
|
0,4
|
2. Їдальні
|
на 50 місць
|
26
|
28
|
29
|
на кожне подальше місце
|
0,33
|
0,28
|
0,3
|
3. Кафе, закусочні
|
на 50 місць
|
30/35
|
30/35
|
-
|
на кожне подальше місце до 200
|
0,28/0,32
|
0,28/0,32
|
-
|
на 200 місць
|
72/82
|
72/82
|
-
|
на кожне подальше місце
|
0,25/0,29
|
0,25/0,29
|
-
|
4. Пивні бари
|
на 50 місць
|
23
|
-
|
-
|
на кожне подальше місце
|
0,4
|
-
|
-
|
Примітка 1. Дані в чисельнику - при самообслуговуванні; у знаменнику - при обслуговуванні офіціантами.
|
Рекомендовані мінімальні площі технічних приміщень, м²
Технічні приміщення
|
Кількість місць у закладі
|
до 50
|
50-100
|
100-150
|
150-200
|
Електрощитова
|
7 (2,5х3)
|
7 (2,5х3)
|
12 (2,5х5)
|
15 (3х5)
|
Теплопункт
|
10 (2,5х4)
|
12 (3х4)
|
15 (3х5)
|
18 (3х6)
|
Венткамера
припливна
|
місцева вентиляція
|
24 (4х6)
|
24 (4х6)
|
36 (6х6)
|
Венткамера
витяжна
|
6 (2х3)
|
6 (2х3)
|
12 (3х4)
|
15 (3х5)
|
З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!
|