Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 3702 Розгорнутий перелік службово-побутових приміщень, Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

Розгорнутий перелік службово-побутових приміщень, Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

« Назад

Розгорнутий перелік службово-побутових приміщень

Приміщення

Типи підприємств харчування

Ресторан

Кафе

Їдальня

Закусочна

загального типу

молодіжне, молочне, дитяче

кафе-конди­терська

кафе-морозиво

загального типу

1. Адміністративні приміщення:

 

 

 

 

 

 

 

1.1 кабінет директора

+

+

+

+

+

+

+

1.2 контора (бухгалтерія)

+

+

+

+

+

+

+

1.3 головна каса

Для місткості більше 200 місць

2. Службові приміщення і приміщення персоналу:

 

 

 

 

 

 

 

2.1 кабінет зав. виробництвом

+

-

+6)

-

-

+

-

2.2 приміщення офіціантів і барменів

+

+2)

+2)

-

-

-

-

2.3 гардероб офіціантів і барменів

+

+2)

+2)

-

-

-

-

2.4 приміщення персоналу

+1)

+5)

+5)

+5)

-

+3)

+5)

2.5 гардероб персоналу

+

+

+

+

+

+

+

2.6 душові, туалети

+

+

+

+

+

+

+

2.7 особистої гігієни жінок

За кількості жінок у максимальну зміну 15 і більше (згідно з ДБН В.2.2-9)

2.8 білизняна

+

Для місткості 50 місць і більше

-

+3)

-

2.9 комірника

+

-

-

-

-

-

-

2.10 слюсаря-механіка

+

+3)

+3)

-

-

-

-

2.11 ремонтна майстерня

Для кафе-автоматів і за наявності автоматів у залі

-

-

2.12 радіовузол, диспетчерські

+

+3)

+3)

-

 

+3)

-

2.13 приміщення ради кафе і подібні

-

+

+

-

-

-

-

2.14 комора (приміщення) прибирального інвентарю і обладнання

+

+

+

+

+

+

+

2.15 завідувач господарством

+8)

-

-

-

-

-

-

1) Для місткості 100 місць і більше

2) При обслуговуванні офіціантами

3) Для місткості 150 місць і більше

4) Для місткості 50 місць і більше

5) Для місткості 70 місць і більше

6) Для кафе-молодіжного, починаючи з 150 місць

7) Для шашличні, починаючи з 75 місць

8) Для місткості 300 місць і більше

 

Мінімально необхідні площі службово-побутових приміщень 

Типи підприємств харчування

Місткість

Площа розрахункова, м2

Форма виробництва

напівфабрикати високого ступеня готовності

напів­фабрикати

на сировині

1. Ресторани

на 50 місць

46

46

48

на 100 місць

50

51

53

на кожне подальше місце

0,32

0,38

0,4

2. Їдальні

на 50 місць

26

28

29

на кожне подальше місце

0,33

0,28

0,3

3. Кафе, закусочні

на 50 місць

30/35

30/35

-

на кожне подальше місце до 200

0,28/0,32

0,28/0,32

-

на 200 місць

72/82

72/82

-

на кожне подальше місце

0,25/0,29

0,25/0,29

-

4. Пивні бари

на 50 місць

23

-

-

на кожне подальше місце

0,4

-

-

Примітка 1. Дані в чисельнику - при самообслуговуванні; у знаменнику - при обслуговуванні офіціантами.

 

Рекомендовані мінімальні площі технічних приміщень, м²

Технічні приміщення

Кількість місць у закладі

до 50

50-100

100-150

150-200

Електрощитова

7 (2,5х3)

7 (2,5х3)

12 (2,5х5)

15 (3х5)

Теплопункт

10 (2,5х4)

12 (3х4)

15 (3х5)

18 (3х6)

Венткамера

припливна

місцева вентиляція

24 (4х6)

24 (4х6)

36 (6х6)

Венткамера

витяжна

6 (2х3)

6 (2х3)

12 (3х4)

15 (3х5)

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!