Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 3697 Мінімально необхідні площі груп приміщень для відвідувачів, Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

Мінімально необхідні площі груп приміщень для відвідувачів, Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства, НУХТ

« Назад

Мінімально необхідні площі груп приміщень для відвідувачів, м2 

Типи та місткість

підприємств харчування

 

Підприємства харчування з самообслуго­вуванням

Підприємства харчування з обслугову­ванням офіціантами

всього

у тому числі зала з роздавальною

всього

у тому числі зала без роздавальної

1. Ресторани:

 

 

 

 

а) на 50 місць

-

-

163

141

б) на 75 місць (розрахункова площа)

-

-

175

135

в) на 100 місць (розрахункова площа)

-

-

254

180

г) на подальше місце понад 100

-

-

2,2

1,8

2. Кафе, закусочні, кафе молодіжні, кафе-молочні, кафе-дитячі *):

 

 

 

 

а) на 50 місць (розрахункова площа)

96

60

91

70

б) на подальше місце понад 50 до 200

1,96

1,6

1,75

1,4

в) на 200 місць (розрахункова площа)

390

320

353

280

г) на подальше місце понад 200

1,91

1,6

1,75

1,4

3. Пивні бари:

 

 

 

 

а) на 50 місць (розрахункова площа)

106

80

96

70

б) на подальше місце понад 50

1,88

1,6

1,68

1,4

4. Їдальні загальнодоступної мережі:

 

 

 

 

а) на 50 місць (розрахункова площа)

118

90

-

-

б) на подальше місце понад 50

2,12

1,8

-

-

5. Їдальні вузів:

 

 

 

 

а) на 100 місць (розрахункова площа)

214

80

-

-

6) на подальше місце понад 100

2,08

1,8

-

-

в) на 200 місць (розрахункова площа)

422

360

-

-

г) на подальше місце понад 200

2,08

1,8

-

-

6. Їдальні-раздавальні:

 

 

 

 

а) на 25 місць (розрахункова площа)

47

45

-

-

б) на подальше місце понад 25

1,84

1,8

-

-

Примітка 1. Для визначення площ груп приміщень підприємств харчування менше вказаної місткості застосовується один і той же нормативний показник, але за принципом віднімання.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!