Приміщення
|
Площа, м² (не менше)
|
1. Холи (вітальні):
|
|
готелі категорії *
|
9 м2 плюс по 1 м2 на кожен номер, починаючи з 21-го, рекомендується, щоб максимальна площа не перевищувала 25 м2
|
готелі категорії **
|
20 м2 плюс по 1 м2 на кожен номер, починаючи з 21 -го, рекомендується, щоб максимальна площа не перевищувала 40 м2
|
готелі категорії ***
|
30 м2 плюс по 1 м2 на кожен номер, починаючи з 21-го, рекомендується, щоб максимальна площа не перевищувала 80 м2
|
готелі категорії ****
|
30 м2 плюс по 1 м2 на кожен номер, починаючи з 21-го, рекомендується, щоб максимальна площа не перевищувала 120 м2
|
готелі категорії*****
|
30 м2 плюс по 1 м2 на кожен номер, починаючи з 21-го, рекомендується, щоб максимальна площа не перевищувала 160 м2
|
2. Кімната чергового персоналу з вбудованими шафами для чистої білизни
|
10 (12)1)
|
3. Приміщення старшої покоївки (зав. поповерховим господарством, кастелянші) 2)
|
12
|
4. Комора брудної білизни 3)
|
6
|
5. Комора прибирального інвентарю
|
4
|
6. Площадка розбирання брудної білизни при білизнопроводі
|
4
|
7. Кімната побутового обслуговування 4)
|
6-8
|
8. Приміщення для зберігання візків покоївок 5)
|
8 (12)1)
|
9. Приміщення чищення взуття 6)
|
6
|
10. Санвузол персоналу (унітаз, умивальник, душ)
|
4
|
1) Цифри в дужках-для категорій **** і *****.
2) У готелях місткістю 300 місць і більше.
3) У готелях місткістю 100 місць допускається заміняти шафами.
4) У готелях категорій *, **, *** при проживанні на поверсі менше 30 осіб допускається розміщувати через поверх.
5) Для категорії *** і вище.
6) Для категорії **** і *****. Для готелів категорії ** і вище можуть застосовуватися спеціальні пристрої для чищення взуття на поверхах.
|