Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 3264 Варіанти індивідуальних контрольних завдань, Варіант 4, Дослідження операцій в економіці, КНУ ім. Т. Шевченка

Варіанти індивідуальних контрольних завдань, Варіант 4, Дослідження операцій в економіці, КНУ ім. Т. Шевченка

« Назад

Варіант 4

Одеський завод дитячого харчування виробляє 5 видів соків: яблучний, сливовий, персиковий, мультивітамінний та мультифруктовий. Собівартість виробництва 1 л. соків дорівнює відповідно 2 грн., 1,8 грн., 2,2 грн., 2,4 грн. та 2,3 грн. Оптові ціни за 1 л. соку складають відповідно: 2,5 грн., 2,4 грн., 2,6 грн., 2,7 грн. та 2,8 грн.

Маркетингові дослідження показують, що попит на мультивітамінний та сливовий сік однакові. Попит на сливовий та персиковий не перевищують 1 т. Яблучного соку має бути вироблено на 1 т. більше, ніж персикового. А мультифруктового більше, ніж сливового на 2 т.

Знайти оптимальний план виробництва соків. 

Завдання:

1) записати математичні моделі прямої та двоїстої задач;

2) знайти оптимальні плани прямої та двоїстої задач, зробити їх економічний аналіз;

3) визначити статус ресурсів, що використовуються для виробництва продукції, та рентабельність кожного виду продукції;

4) обчислити інтервали стійкості двоїстих оцінок стосовно зміни запасів дефіцитних ресурсів;

5) розрахувати інтервали можливих змін ціни одиниці рентабельної продукції;

6) реалізувати розв’язування прямої задачі, використовуючи програмний засіб (Mathematica, MS Exsel, Lindo тощо).

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!