Варіанти індивідуальних контрольних завдань, Варіант 4, Дослідження операцій в економіці, КНУ ім. Т. Шевченка
« НазадВаріант 4Одеський завод дитячого харчування виробляє 5 видів соків: яблучний, сливовий, персиковий, мультивітамінний та мультифруктовий. Собівартість виробництва 1 л. соків дорівнює відповідно 2 грн., 1,8 грн., 2,2 грн., 2,4 грн. та 2,3 грн. Оптові ціни за 1 л. соку складають відповідно: 2,5 грн., 2,4 грн., 2,6 грн., 2,7 грн. та 2,8 грн. Маркетингові дослідження показують, що попит на мультивітамінний та сливовий сік однакові. Попит на сливовий та персиковий не перевищують 1 т. Яблучного соку має бути вироблено на 1 т. більше, ніж персикового. А мультифруктового більше, ніж сливового на 2 т. Знайти оптимальний план виробництва соків. Завдання:1) записати математичні моделі прямої та двоїстої задач; 2) знайти оптимальні плани прямої та двоїстої задач, зробити їх економічний аналіз; 3) визначити статус ресурсів, що використовуються для виробництва продукції, та рентабельність кожного виду продукції; 4) обчислити інтервали стійкості двоїстих оцінок стосовно зміни запасів дефіцитних ресурсів; 5) розрахувати інтервали можливих змін ціни одиниці рентабельної продукції; 6) реалізувати розв’язування прямої задачі, використовуючи програмний засіб (Mathematica, MS Exsel, Lindo тощо). З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!
|