Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 2946 Варіант 12, Завдання для контрольної роботи №2, Теорія та практика справочинства

Варіант 12, Завдання для контрольної роботи №2, Теорія та практика справочинства

« Назад

ВАРІАНТ 12

1. Види, реквізити і правила оформлення актів.

2. Історія виникнення і розвитку офіційно-ділового стилю.

3. Практичне завдання.

3.1. Напишіть 5 зразків документів (автобіографія, гарантійний лист, доповідна записка, розпорядження, оголошення).

3.2. Напишіть документ з поданим нижче фрагментом (інші необхідні реквізити потрібно домислити). Визначте тип документа за: а) найменуванням; б) призначенням; в) походженням; г) місцем виникнення; д) формою.

ЗВІЛЬНИТИ:

Соловйову Маргариту Володимирівну, лаборанта кафедри літальних апаратів, із посади з 1 серпня 2010 року у зв’язку з виходом на пенсію.

Підстава: заява М. В. Соловйової.

3.3. Перекладіть українською мовою. З трьома (на вибір) складіть складні речення, характерні для офіційно-ділового стилю.

Командировка по служебным делам, нуждаться в, явиться к, при случае, в большинстве случаев, мероприятие по, обратиться по, по всем правилам, по принуждению.

3.4. Запишіть, як називається:

- короткий письмовий або усний виклад змісту наукової статті, моно­графії, результатів наукового дослідження, змісту книги;

- документ, що під­тверджує факти біографічного або службового характеру з життя і діяльності окремих громадян чи різ­ні обставини діяльності юридичних осіб;

- службовий документ, адресований керівникові юридичної особи (де адресант працює або вищої), в якому описується певний факт чи подія, повідомляється про виконан­ня окремих завдань, службових доручень.

3.5. Виправте помилки в слововживанні.

Відпуск, в його честь, в кінці кінців, потерпіти невдачу, добитися результатів, включити питання, включити світло, дивитися на обставини, докладна, смекалка, соблазн, вмішуватися, воєнкомат, в подальшому, головокружіння, в протилежність, двохсторонній, в порядку виключення, в свою чергу, все рівно, в ході обговорення, головнокомандуючий, давати клятву.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!