Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 2628 Технохімічний контроль виробництва, Технологія та технохімічний контроль галузі, НУХТ

Технохімічний контроль виробництва, Технологія та технохімічний контроль галузі, НУХТ

« Назад

4. Технохімічний контроль виробництва

У розділі "Технохімічний контроль виробництва" необхідно висвітлити, як організовано контроль сировини, напівфабрикатів і готової продукції, хто його здійснює, які показники якості сировини, технологічного процесу і готових виробів контролюють, якими методами; розкрити призначення цехової лабораторії та лабораторії підприємства, обсяг їх роботи.

Необхідно також заповнити таблицю, в якій відобразити основні параметри контролю сировини, напівфабрикатів, готової продукції, місце і періодичність вибору проб для контролю, коротко розкрити методи контролю (табл. 4.1).

Таблиця 4.1

 Схема контролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції 

Об'єкт

контролю

Місце і момент контролю

Показники, що контролюються

Методи

контролю

Періодичність контролю

Сировина

Борошно

Борошновоз

Склад борошна

Колір, запах Смак,

хрусткість

Вологість

Органолептично

Розжовуванням

 

Висушуванням

прискореним методом за ГОСТ 9404-88

Кожна партія

Дріжджі хлібопекарські пресовані

Склад сировини

Підйомна сила

За тривалістю підйому тіста у формі або за часом спливання кульки тіста

Кожна партія

Розчини, напівфабрикати або стадія технологічного процесу

Розчин солі, цукру

Чан для розчину, перед подачею у витратні чани

Густина

розчину

Ареометричним методом

Двічі - тричі

за зміну

Опара

Тісто

Діжа або агрегат для бродіння:

 

 

 

 

 

Не менше двох разів за зміну

Після замішування

Вологість

Експресним методом

Температура

Вимірюванням термометром

У кінці бродіння

Кислотність

Титруванням бовтанки розчином натрію гідроксиду

Готова продукція

Назва виробу

Дільниця охолодження продукції або експедиція

Вологість

Висушуванням

Прискореним методом за ГОСТ 21094-75

Кожна партія

 

 

Пористість

Приладом Журавльова

5. Список літератури 

У кінці пояснювальної записки наводять список літератури, використаної під час виконання курсового проекту.

Літературу наводять у послідовності алфавіту, мовою, на якій вона написана. Вказують прізвище та ініціали автора, назву роботи, місто і назву видавництва, рік видання і кількість аркушів.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!