Методичні вказівки до виконання курсового проекту з курсу Технологія елеваторної промисловості, НУХТ
« Назад МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
Методичні вказівкидо виконання курсового проекту з курсу Технологія елеваторної промисловостідля студентів напряму 6.051701 “Харчові технології та інженерія” спеціальності “Технологія зберігання і переробки зерна” денної та заочної форм навчання
КИЇВ НУХТ 2011
Технологія елеваторної промисловості: Метод. вказівки до виконання курсового проекту для студ. напряму підготовки 6.051701 “Харчові технології та інженерія” спеціальності “Технологія зберігання і переробки зерна” ден. та заоч. форм навч. / Уклад.: О.І. Шаповаленко, А.В. Шаран, О.О. Євтушенко. – К.: НУХТ, 2011. – 30 с. Рецензент М.А. Перегуда, канд. тех. наук Укладачі: О.І. Шаповаленко, д-р техн. наук А.В. Шаран, О.О. Євтушенко, кандидати техн. наук Відповідальний за випуск О.І. Шаповаленко, д-р техн. наук, проф. ЗМІСТ
1. МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУВАННЯМета курсового проекту – ознайомити студентів з основами технологічного проектування, зміцнити знання, отримані під час вивчення дисциплін «Технологія елеваторної промисловості», «Проектування підприємств галузі», «Інноваційні технології», «Обладнання зернопереробних підприємств», а також підготувати студентів до виконання дипломного проекту. Завдання курсового проекту – навчити студентів розробляти та науково обґрунтовувати технологічні схеми основних технологічних ліній елеваторів та хлібоприймальних підприємств, виконувати розрахунки та вибір технологічного обладнання, силосів і складів з використанням навчальної та довідкової літератури,забезпечити опанування студентами основних прийомів проектування робочої башти, силосного корпусу та приймально-відпускних пристроїв. Для успішного виконання курсового проекту студенти повинні: знати прогресивні способи та прийоми, за допомогою яких слід здійснити технічне переоснащення виробництв, що дасть можливість оптимізувати організацію та ведення технологічного процесу, а також поліпшити якість зерна; вміти застосовувати знання та навики, отримані під час вивчення загально-інженерних та спеціальних дисциплін, використовувати новітні досягнення техніки та технології; застосовувати ДСТУ, ТУ, ГОСТ, ЄСКД, СПДС та іншу нормативну документацію, навчальну, довідкову, періодичну літературу, а також практичний досвід під час виконання та оформлення проекту, приймати самостійні обґрунтовані рішення. 2. ТЕМАТИКА КУРСОВИХ ПРОЕКТІВТеми курсових проектів передбачають, головним чином, проектування технологічних ліній елеваторів різної місткості. Наприклад: Проект лінії приймання зерна на елеваторі місткістю 20000 тонн. Проект лінії очищення зерна на елеваторі місткістю 30000 тонн. Проект лінії сушіння зерна в шахтних зерносушарках на елеваторі місткістю 20000 тонн. Проект лінії сушіння кукурудзи в початках в зерносушарках камерного типу на елеваторі місткістю 30000 тонн. 3. ПОРЯДОК ВИДАЧІ ЗАВДАННЯ НА КУРСОВИЙ ПРОЕКТЗавдання на курсовий проект видає керівник у вигляді заповненого і підписаного типового бланку НУХТ. За прийняття в проекті технологічних рішень та правильність розрахунків відповідає автор проекту – студент. З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!
|