Роздрукувати сторінку
Главная \ Методичні вказівки \ Методичні вказівки \ 138 Методичні вказівки до виконання курсової роботи, стратегія підприємства, НАУ

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу Стратегія підприємства, НАУ

« Назад

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний авіаційний університет

Часть1 теория 6 12 практика 12

Часть2 теория 5 4 практика 9

СТРАТЕГІЯ ПІДПРИЄМСТВА

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи

для студентів всіх форм навчання

спеціальності 7.050107 “Економіка підприємства”

Київ

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Курсова робота є важливою формою самостійного вивчення студентами дисципліни “Стратегія підприємства”.

Мета курсової роботи – поглибити теоретичні знання, набуті студентами у процесі вивчення курсу та виробити вміння застосовувати їх у практичному вирішенні питань з визначення та покращення стратегії підприємства.

У процесі виконання курсової роботи студент повинен опрацювати два теоретичних питання дисципліни, здійснити аналіз основних економічних показників підприємства, розробити план дій по зміцненню стратегічного потенціалу підприємства на основі зміни структури стратегічного портфелю підприємства і визначити це графічно.

Виконання курсової роботи з дисципліни “Стратегія підприємства” є складовою навчального процесу, що спрямована на:

- поглиблення засвоєння  студентами програми дисципліни;

- ґрунтовне вивчення матричних та графічних моделей оцінки стратегій підприємства.

У процесі виконання курсової роботи студент повинен:

- показати вміння проводити оцінку можливостей підприємства;

- вміти застосовувати теоретичні знання при розробці плану дій з метою зміцнення стратегічного потенціалу підприємства;

- визначити графічно зміни структури стратегічного портфелю підприємства і на цій основі обґрунтувати перспективні стратегії по всім видам продуктів підприємства.

Курсова робота виконується українською мовою.

 

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Курсова робота – це самостійна практична робота студента, яка дає змогу оцінити рівень знань студента та вміння їх застосувати в практичній діяльності.

При виконанні та оформленні курсової роботи необхідно врахувати такі вимоги:

- курсова робота виконується на стандартних аркушах паперу формату А-4;

- курсова робота повинна бути прошита;

- розрахунки проводяться з точністю до однієї десятої;

- всі розрахунки зводяться до таблиці.

 

ПОСТАНОВКА ЗАДАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Опрацювання двох теоретичних питань, а також вирішення завдання щодо формування стратегічного портфелю підприємства з визначенням конкурентної стратегії для кожного вид продукту на основі використання матриці БКГ.

ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Курсова робота містить такі розділи:

  1. Титульна сторінка (дод. 1).
  2. Зміст.
  3. Вступ (1-2 с.) розкриває актуальність теми, її теоретичне та практичне значення в сучасних умовах.
  4. Теоретична частина (15-20 с.) подається у вигляді рефера-ту з вказаної тематики, що базується на узагальненні матеріалу 3-5 джерел. Необхідно висвітлити сутність, основні поняття та положення заданих питань у відповідності до варіанту, а також їх практичне значення при визначенні стратегії підприємства.
  5. Практична частина (10-12с.) - використовуючи розраховані дані для кожного виду продукції побудувати матрицю БКГ (BCG) у графічному виді, сформувати та обґрунтувати стратегічний портфель підприємства (бажано у вигляді таблиці з чітким поясненням обраних стратегій для кожного виду продукту). Основний напрямок стратегії підприємства - зміна структури портфеля і перерозподіл наявних грошових коштів.
  6. Висновки (1- 2 с.) в яких необхідно узагальнити викладе-ний матеріал, висвітлити своє відношення до порушених проблем.
  7. Бібліографія (перелік використаної літератури) із указанням автора, назви, назви видавництва, міста видання, року видання, обсягу сторінок. Наприклад: Забелин П.В., Моисеева Н.К. Основы стратегического управления.– М.: Информационно–внедренческий центр “Маркетинг”, 1998. - 195с.

 

ВИХІДНІ ДАНІ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Підприємство спеціалізується на випуску певного асортиментного ряду продукції, що реалізується на різних ринках. Обсяг реалізації продукції в грн.. за останні два роки і частка ринку підприємства і його сильнішого конкурента по кожному виду продукції представлені у вихідній табл1

Таблиця 1

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн

Частка ринку 2012 р., %

2011

2012

підприємство

конкурент

Продукт №1

 

 

 

 

Продукт №2

 

 

 

 

Продукт №3

 

 

 

 

Продукт №4

 

 

 

 

Продукт №5

 

 

 

 

Продукт №6

 

 

 

 

Продукт №7

 

 

 

 

Продукт №8

 

 

 

 

Продукт №9

 

 

 

 

Використовуючи матрицю БКГ, сформувати стратегічний портфель підприємства.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

1. В якості критеріїв при побудові двомірної матриці БКГ (BCG) розглядаються: темпи зростання ринку (обсягів продажів) підприємства і відносна частка ринку.

2. Розрахувати темпи зростання/росту ринку (ТЗР/ТРР). Вони характеризують рух продукції на ринку, тобто зміну обсягів реалізації (обсягів продажів), і можуть бути визначені по кожному продукту за останній розглянутий період (2011-2012 рр.).

3. Розрахувати відносну частку, займану підприємством на ринку (ВЧР), по кожному виду продукції.

4. Розрахувати частку (%) кожного виду продукції в загальному обсязі реалізації підприємства в 2012 р. Всі розраховані дані рекомендується представити у табличному вигляді (табл..2)

Показник

№ продукту

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Темпи росту ринку

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відносна частку

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Частка продукції у загальному обсязі реалізації підприємства,%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Використовуючи розраховані дані для кожного виду продукції побудувати матрицю БКГ та сформувати стратегічний портфель підприємства (як у графічному вигляді так і у виді таблиці з чітким поясненням обраних стратегій для кожного виду продукту). Основний напрямок стратегії підприємства - зміна структури портфеля і перерозподіл наявних грошових коштів.

 

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

  1. АНСОФФ И. Стратегическое управление. – М.: Економика, 1989.

  2. ВИХАНСКИЙ О.С. Стратегическое управление. – М.: Изд-во Моск.ун-та, 1995.

  3. КАРЛОФ Б. Деловая стратегия - М.: Економика, 1991.

  4. РУ Д., СУЛЬЄ Д. Управління / Пер з фрю – К.: Основи, 1995.

  5. ТЕОРИЯ УПРАВЛЕНИЯ / Под ред. О.В. Козловой. – М.: Економика, 1985.

  6. ШЕРШНЬОВА З.Є., ОБОРСЬКА С.В. Стратегічне управління. К.: Вид-во КНЕУ, 1999.

  7. ЕКОНОМИЧЕСКАЯ стратегия фирмы / Под ред. А.П. Гра-дова, С-Пб.: Спец. лит-ра, 1995.

 

ВИХІДНІ ДАНІ

Варіант 1

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

2800

2400

38

21

Продукт №2

590

749

32

17

Продукт №3

85

180

7

5

Продукт №4

1850

2200

12

7

Продукт №5

230

448

15

12

Продукт №6

160

160

1

9

Продукт №7

680

348

40

23

Продукт №8

950

1086

16

16

Продукт №9

930

300

2

8

Варіант 2

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

980

1500

12

15

Продукт №2

2100

1900

30

21

Продукт №3

170

300

3

8

Продукт №4

2900

3200

33

17

Продукт №5

540

368

38

25

Продукт №6

980

640

16

16

Продукт №7

1200

1430

7

11

Продукт №8

770

280

5

13

Продукт №9

390

760

15

8

Варіант 3

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

648

1280

33

31

Продукт №2

2600

2990

17

10

Продукт №3

788

540

4

7

Продукт №4

1250

1680

18

13

Продукт №5

958

674

23

18

Продукт №6

445

580

6

12

Продукт №7

1380

970

41

32

Продукт №8

1650

1940

16

23

Продукт №9

370

680

8

5

Варіант 4

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

650

1260

36

32

Продукт №2

2450

2750

31

18

Продукт №3

570

240

7

12

Продукт №4

1350

980

14

9

Продукт №5

1840

2400

21

21

Продукт №6

870

530

17

11

Продукт №7

542

785

8

7

Продукт №8

257

385

2

4

Продукт №9

945

870

13

15

Варіант 5

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

1540

1100

28

21

Продукт №2

2400

2950

31

39

Продукт №3

970

730

9

12

Продукт №4

1420

530

15

11

Продукт №5

940

860

7

1

Продукт №6

1250

1600

21

17

Продукт №7

540

164

5

8

Продукт №8

980

1350

41

29

Продукт №9

370

120

1

6

Варіант 6

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2012 р., %

2011

2012

підприємство

конкурент

Продукт №1

2900

2500

41

34

Продукт №2

1470

958

12

7

Продукт №3

1370

1800

21

13

Продукт №4

980

880

9

11

Продукт №5

540

230

4

5

Продукт №6

1650

1250

33

24

Продукт №7

850

530

17

9

Продукт №8

2350

1980

15

10

Продукт №9

435

186

2

9

Варіант 7

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

1750

2370

41

32

Продукт №2

980

990

16

16

Продукт №3

3250

2700

23

19

Продукт №4

874

548

13

11

Продукт №5

540

160

5

7

Продукт №6

1250

900

21

17

Продукт №7

1230

980

7

13

Продукт №8

650

430

19

15

Продукт №9

1450

870

17

13

Варіант 8

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

195

340

1

9

Продукт №2

1240

930

19

15

Продукт №3

2760

2450

32

28

Продукт №4

980

720

14

8

Продукт №5

1259

654

9

12

Продукт №6

3590

2570

24

19

Продукт №7

763

296

17

21

Продукт №8

1329

760

6

3

Продукт №9

1850

1190

21

21

Варіант 9

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3100

2600

35

20

Продукт №2

600

700

32

25

Продукт №3

90

120

6

8

Продукт №4

1800

2500

12

13

Продукт №5

260

450

15

9

Продукт №6

70

100

2

6

Продукт №7

580

350

42

28

Продукт №8

950

650

15

14

Продукт №9

900

500

3

8

Варіант 10

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3000

2400

40

30

Продукт №2

500

600

35

28

Продукт №3

80

100

5

7

Продукт №4

1600

2000

10

12

Продукт №5

250

400

16

10

Продукт №6

60

100

3

6

Продукт №7

570

400

40

20

Продукт №8

900

600

12

10

Продукт №9

850

450

2

7

Варіант 11

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

2500

2000

25

24

Продукт №2

600

400

32

23

Продукт №3

90

100

3

6

Продукт №4

1700

2100

10

15

Продукт №5

270

370

12

12

Продукт №6

50

90

4

8

Продукт №7

550

450

30

20

Продукт №8

800

650

14

12

Продукт №9

800

500

3

7

Варіант 12

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

2700

2500

38

25

Продукт №2

400

600

35

22

Продукт №3

70

100

5

9

Продукт №4

1500

1600

6

9

Продукт №5

290

390

18

12

Продукт №6

60

100

5

10

Продукт №7

600

400

32

16

Продукт №8

750

600

15

15

Продукт №9

850

420

4

8

Варіант 13

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3000

2000

30

20

Продукт №2

500

600

28

22

Продукт №3

100

120

8

10

Продукт №4

1700

2100

10

12

Продукт №5

250

420

14

9

Продукт №6

70

80

2

4

Продукт №7

520

320

29

15

Продукт №8

900

520

13

10

Продукт №9

920

720

4

8

Варіант 14

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2012 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

2800

1800

24

20

Продукт №2

480

620

26

21

Продукт №3

70

90

7

9

Продукт №4

1600

2200

11

15

Продукт №5

240

400

12

8

Продукт №6

80

100

3

5

Продукт №7

550

470

36

42

Продукт №8

880

570

14

12

Продукт №9

900

700

5

10

Варіант 15

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

2900

2200

28

20

Продукт №2

520

650

25

22

Продукт №3

90

130

7

11

Продукт №4

1500

2100

10

14

Продукт №5

250

390

10

12

Продукт №6

70

90

4

6

Продукт №7

520

450

34

18

Продукт №8

850

580

15

13

Продукт №9

950

750

6

9

Варіант 16

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

2700

1800

28

14

Продукт №2

550

700

24

18

Продукт №3

100

150

8

11

Продукт №4

1600

2200

11

13

Продукт №5

240

350

9

10

Продукт №6

80

100

3

6

Продукт №7

500

400

32

16

Продукт №8

800

600

14

8

Продукт №9

900

720

5

10

Варіант 17

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3200

2200

24

20

Продукт №2

480

600

27

21

Продукт №3

90

140

7

10

Продукт №4

1800

2200

11

14

Продукт №5

260

440

19

17

Продукт №6

50

70

3

6

Продукт №7

500

300

34

17

Продукт №8

920

620

14

11

Продукт №9

950

750

5

10

Варіант 18

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3100

2100

25

20

Продукт №2

500

620

26

18

Продукт №3

100

120

8

10

Продукт №4

1700

2500

12

17

Продукт №5

240

420

15

12

Продукт №6

60

90

4

8

Продукт №7

550

350

3

6

Продукт №8

900

700

13

9

Продукт №9

920

720

6

9

Варіант 19

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

2800

2000

24

21

Продукт №2

450

550

25

21

Продукт №3

80

120

8

11

Продукт №4

1700

2600

12

15

Продукт №5

280

450

18

15

Продукт №6

70

100

5

9

Продукт №7

560

320

4

7

Продукт №8

880

680

14

10

Продукт №9

900

700

5

9

Варіант 20

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3000

2000

22

18

Продукт №2

490

580

25

22

Продукт №3

85

95

5

9

Продукт №4

1850

2250

10

14

Продукт №5

250

480

19

16

Продукт №6

540

340

5

9

Продукт №7

80

120

6

10

Продукт №8

800

600

13

10

Продукт №9

850

650

5

10

Варіант 21

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3250

2200

21

19

Продукт №2

500

600

27

21

Продукт №3

85

135

8

12

Продукт №4

1700

2300

10

13

Продукт №5

250

450

18

15

Продукт №6

60

90

4

6

Продукт №7

480

280

30

15

Продукт №8

880

650

13

10

Продукт №9

920

720

6

12

Варіант 22

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3200

2100

22

20

Продукт №2

520

620

25

21

Продукт №3

90

120

7

12

Продукт №4

1650

2250

10

13

Продукт №5

200

400

17

16

Продукт №6

65

95

5

7

Продукт №7

520

220

28

14

Продукт №8

900

600

12

10

Продукт №9

800

700

6

9

Варіант 23

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3100

2100

20

18

Продукт №2

450

600

25

22

Продукт №3

70

120

8

11

Продукт №4

1700

2300

9

12

Продукт №5

220

420

15

17

Продукт №6

50

100

5

8

Продукт №7

500

200

12

9

Продукт №8

800

650

12

10

Продукт №9

900

700

6

10

Варіант 24

Вид продукції

Обсяг реалізації по роках, тис. грн..

Частка ринку 2013 р., %

2012

2013

підприємство

конкурент

Продукт №1

3000

2000

22

20

Продукт №2

480

580

25

22

Продукт №3

80

130

9

10

Продукт №4

1700

2200

10

12

Продукт №5

220

440

17

15

Продукт №6

70

110

6

9

Продукт №7

480

220

12

10

Продукт №8

950

650

8

10

Продукт №9

920

700

6

9

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний авіаційний університет

 

Курсова робота

з дисципліни “Стратегія підприємства”.

 

                                                             Номер варіанта

Виконав студент     П.І.Б.

                                                   Прийняв

 

Київ 201__

 

Перелік питань для теоретичної частини курсового проекту

  1. Сутність стратегії. Фактори, що найбільш суттєво впливають на зміст стратегії.

  2. «Стратегічний набір» як система стратегій, визначення «стратегічного набору» підприємства, вимоги до «стратегічного набору».

  3. Стратегічна піраміда (за А.А. Томпсоном та Дж.Стріклендом ).

  4. Способи розроблення стратегії. Базові стратегії розвитку бізнесу.

  5. Загальні та загально конкурентні стратегії організації.

  6. Загальні конкурентні стратегії (за М.Портером).

  7. «Нова матриця» Бостонської консалтингової групи (БКГ).

  8. Продуктово-товарні стратегії. Методи обґрунтування, аналіз та планування «портфеля підприємства».

  9. Ресурсні стратегії. Критичний аналіз методів обґрунтування.

  10. Виробничі характеристики продуктово-товарних стратегій.

  11. Функціональні стратегії. Маркетингова стратегія.

  12. Стратегії розвитку науково-дослідних та проектно-конструкторських робіт.

  13. Виробнича стратегія.

  14. Функціональна стратегія «Фінанси».

  15. Стратегії управління персоналом.

  16.  Комплексні стратегії.

  17. Основні підходи до формування стратегії.

  18. Види конкурентних стратегій. Стратегія лідерства за витратами.

  19. Стратегія широкої диференціації. Стратегія оптимальних витрат.

  20. Стратегія ринкової ніші та стратегія упередження. Позиції фірми в конкурентному середовищі( за О.С. Віханським).

  21. Сутність та способи формування  стратегічного мислення менеджерів.

  22. Основні підходи до розуміння середовища господарської організації.

  23. Діагностика зовнішнього середовища непрямого і безпосереднього впливу.

  24. Методика діагностики галузі.

  25. Ключові фактори успіху та аналіз привабливості галузі.

  26. Оцінювання впливу споживачів, партнерів та постачальників організації.

  27. Діагностика внутрішнього середовища організації.

  28. Стратегічний потенціал: сутність, структура, оцінка.

  29. Еволюція розуміння та передбачення майбутнього підприємств.

  30.  Матриця SWOT – аналізу

  31. Роль фінансово-економічного забезпечення при виборі стратегії.

  32. Роль, значення,сутність і місце мети при виборі стратегії.

  33. Місія як генеральна мета підприємства.

  34. Стратегічний потенціал: сутність, структура, оцінка.

  35. Сутність категорії «конкурентоспроможність», конкурентоспроможність продукту та підприємства.

  36. Оцінювання конкурентоспроможності організації на основі визначення конкурентоспроможності  товару.

  37. Оцінювання конкурентної позиції організації методом конкурентних переваг.

  38. Стратегічні групи конкурентів.

  39. Теоретико-методичні основи стратегічного аналізу.

  40. Складання стратегічного балансу  та сутність  SWOT-аналізу.

  41. Зміст і структура стратегічного плану. Стратегічні плани проекти та програми.

  42. Система стратегічних, поточних та оперативних планів організації.

  43. Забезпечення виконання стратегічних планів, проектів та програм.

  44. Основні характеристики організаційного забезпечення: стратегія і структура, характеристика взаємозв’язку.

  45. Характеристика ОСУ стратегічного типу.

  46. Формування стратегічних господарських центрів (СГЦ)  як реакція на зміни внутрішнього  організаційного середовища.

  47. Концептуальні основи формування ОСУ стратегічного типу.

  48. Розроблення стратегії організації з використанням бенчмаркінгового підходу. Впровадження бенчмаркінгу.

  49. Характеристика системи соціально-психологічного супроводження стратегічних змін.

  50. Організаційна культура та стилі управління: стратегічний підхід.

  51. «Аналіз поля сил» як основа для забезпечення стратегічного організаційного розвитку.

  52. Управління стратегічними змінами в організації.

  53. Система мотивації та формування стратегічної поведінки.

  54. Сутність стратегічної інформації.

  55.  Розробка фінансової стратегії

  1. Концепція “національного ромба”.

  2.  Галузеві кластери.

  3.  Макросередовище підприємства.

  1. SWOT – аналіз.

  1.  Мікросередовище підприємства.

  2. Зміна цілей та задач управління підприємством на сучасному етапі розвитку економіки України. Види підприємств.

  3.  Внутрішнє середовище підприємства.

  4.  Аналіз зовнішнього середовища підприємства.

  5.  PEST – аналіз.

  6.  Аналіз мікросередовища.

  1.  Аналіз внутрішнього середовища підприємства.

  2. Метод позиціонування.

  3.  Метод складання профілю середовища.

  4. Стратегія фокусування.

  5.  Стратегія диференціації.

  6.  Стратегія інновацій.

  7.  Стратегія оперативного реагування.

  8.  Сутність диверсифікації.

  9.  Стратегія спорідненої диверсифікації.

  10.  Стратегія неспорідненої диверсифікації.

  11.  Стратегія конгломератної диверсифікації.

  12.  Стратегія міжнародної диверсифікації.

  13.  Стратегія “відсічення зайвого”.

  14.  Стратегія зміни курсу, реструктуризації та виживання.

  15.  Наступальні стратегії.

  16.  Оборонні стратегії.

  17.  Стратегія вертикальної інтеграції.

  18.  Стратегії галузевих лідерів.

  19.  Стратегії підприємств, що переслідують лідера.

  20. Стратегії слабких підприємств та підприємств, що знаходяться в кризовому стані.

  21.  Стратегії конкуренції на різних етапах життєвого циклу галузі.

  1.  Стратегії конкуренції у фрагментованих галузях.

  2.  Стратегія конкуренції на міжнародних ринках.

  3.  Інтегральний алгоритм формування портфелю стратегії

  1. Матриця Хоуфера.

  2. Розробка виробничих стратегій.

  3.  Розробка стратегій управління персоналом.

  4.  Розробка маркетингової стратегії.

  1. Вибір стратегії за допомогою моделі Мак Кінсі (GE/McKinsey).

  2.  Вибір стратегії за допомогою моделі ADL – LC.

  3.  Модель “Мак Кінсі” “7S”. 

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!