Роздрукувати сторінку
Главная \ Всі ВНЗ України та їх рейтинг \ ВНЗ Сумської області. Рейтинг ВНЗ Сумської області \ ВНЗ Сумської області. Рейтинг ВНЗ Сумської області \ 16. Сумський технікум харчової промисловості Національного університету харчових технологій, СТХП НУХТ

Сумський технікум харчової промисловості Національного університету харчових технологій, СТХП НУХТ

« Назад

23.06.2015 20:26

Сумський технікум харчової промисловості Національного університету харчових технологій – ВНЗ з І рівнем акредитації, державного зразка.

Сумський-технікум-харчової-промисловості-Національного-університету-харчових-технологій, СТХП-НУХТ

Контакти СТХП НУХТ

Адреса: м.Суми, вул.Пролетарська,60.

Телефон: 38(0542) 61-04-35.

Електронна пошта: mail@stpp.sumy.ua.

Сайт: http://stpp.sumy.ua.

Історія СТХП НУХТ

Свою історію Сумський технікум харчової промисловості розпочав в 1928,тоді на базі Сумської механічної профшколи було відкрите хімічне відділення цукрової промисловості.

В 1930 році при профшколі створюється хімічний технікум цукрової промисловості, який керував «Союзцукр».

У зв’язку з Великою Вітчизняною війною технікум не працює з 1941 року, лише в 1944 році відновляє свою діяльність із новою назвою Сумський технологічний технікум цукрової промисловості.

В 1955 році технікум проводить набір за спеціальністю "Хлібопекарське виробництво", на яке згодом проводить набір на денне відділення.

У 1972 році для технікуму будується гуртожиток на 450 місць.

З 1990 року освітній заклад веде свою діяльність під новою назвою - Сумський технікум харчової промисловості.

Тоді це був перший навчальний заклад, який проводить набір фахівців за спеціальністю «Обслуговування комп’ютерних та інтелектуальних систем і мереж».

З 1997 року у зв’язку із розвитком країни, він починає підпорядковуватися Міністерству освіти України.

За всю історію існування коледж підготував близько 15 тисяч фахівців для харчової індустрії.

Взагалі технікум заснований на державній основі, і з 2003 року є структурною одиницею Національного університету харчових технологій, це допомагає випускникам продовжувати навчання за всіма рівнями освіти.

В 2007 році технікум отримав ліцензію на надання навчальної діяльності. Відповідно функціонує також на основі внутрішнього розпорядку, який створено технікумом і схвалений Вченою радою НУХТ 25 вересня 2003 року.

З 2003 року технікум функціонує у складі НУХТ під назвою Сумський технікум харчової промисловості НУХТ.

Сумський регіональний навчально-науковий центр Національного університету харчових технологій з ІV рівнем акредитації був створений в 2004 році при технікумі.

З 2010 року технікум проводить набір за спеціальністю «Виробництво харчової продукції».

Сумський-технікум-харчової-промисловості-Національного-університету-харчових-технологій

Структура Сумського технікуму харчової промисловості Національного університету харчових технологій

До головних структурних підрозділів технікуму, що забезпечують підготовку спеціалістів є:

- циклові комісії;

- аудиторії і лабораторії, список яких встановлюється навчальними планами;

- обчислювальний центр;

- виробничі майстерні;

- спортивний зал, бібліотека, методичний кабінет, їдальня, гуртожиток, фельдшерський пункт.

У студентів є всі можливості здобувати освіту і добре відпочивати, функціонують гуртки, наукові, спортивні секції, забезпечується здійснення культурного дозвілля молоді, працюють гуртки художньої самодіяльності.

Звичними в навчальному закладі є зустрічі з випускниками, дні здоров’я, спартакіади, тижні циклових комісій, виставки та інше.

СТХП-НУХТ

Основні напрямки діяльності СТХП НУХТ

Метою технікуму є підготовка досвідчених та кваліфікованих спеціалістів, які будуть конкурентоспроможними на ринку праці. Саме для досягнення цих зажадань навчальний процес здійснюють кваліфіковані та творчі педагоги.

Важливим моментом в навчальному процесі є проходження практики, якою забезпечується кожний. Основними завданнями під час проходження практики є:

- здобути фахові знаннями, уміннями і навичками, за допомогою розумової та фізичної праці;

- формування певного творчого ставлення до майбутньої професійної діяльності;

- виховання високих моральних якостей: працьовитості, цілеспрямованості, відповідальності, чесності, ощадливості, практичності.

З 2011 року на базі технікуму створений відділ практичної підготовки та допомога працевлаштування студентів і випускників.

Спеціальності СТХП НУХТ

Коледж проводить підготовку фахівців з різноманітними спеціальностями, серед них:

1. «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів».

Після здобуття диплому фахівець має право працювати:

- керівником зміни;

- технік-технологом (змінний технолог);

- керівником цеху (дільниці);

- технік-лаборантом.

2. «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж». Студенти спеціальності знайомлять з: будовою, правилами роботи комп'ютерів, сучасними засобами передачі та обробки інформації;засади програмування та програмного забезпечення.

Після здобуття спеціальності може займати такі посади:

- начальника та майстра виробничих дільниць у промисловості;

- начальник підрозділів комп'ютерних послуг;

- майстер з ремонту приладів та устаткування;

- монтажник радіоелектронної апаратури та приладів;

- інженер з розробки, виготовлення та експлуатації комп'ютерних схем.

3. «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва».

4. «Виробництво харчової продукції».

Спеціальність «Виробництво харчової продукції»була заснована в Сумському технікумі харчової промисловості НУХТ з 2010 року. Технікум є одним із найкращих з підготовки спеціалістів по даній спеціальності.

Підготовка спеціалістів здійснюється на базі основної загальної середньої освіти на денному навчанні за кошти державного бюджету і за рахунок юридичних та фізичних осіб. Після здобуття освіти спеціаліст отримує диплом молодшого спеціаліста технік-технолога, який володіє такими знаннями:

- знання технологій виробництва продуктів харчування;

- запровадження нових видів кулінарної продукції;

- організації раціонального та правильного харчування;

- створення нових технологічних моделей;

- проектування і реконструкції підприємств харчування підприємств будь-якого типу.

Сумський-технікум-харчової-промисловості-Національного-університету-харчових-технологій СТХП-НУХТ

Тому, Сумський технікум харчової промисловості Національного університету харчових технологій це один з технікумів, який славиться своїми спеціальностями, що є необхідними в наш час для розвитку технологічної сфери.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!