Роздрукувати сторінку

Одеська національна академія харчових технологій, ОНАХТ

« Назад

23.06.2015 15:45

Одеська національна академія харчових технологій заснована 20 жовтня 1902 року як Одеська школа борошномелів. Академія ліцензована IV рівнем акредитації. Викладацький склад академії нараховує 540 чоловік, з них 286 мають вчений ступінь кандидата, 60 викладачів - доктори наук, 19 осіб обрані академіками та член-кореспондентами різних академій.

Одеська національна академія харчових технологій, ОНАХТ

За рівнем кваліфікації кадрів академія займає одне з перших місць в південному регіоні України. Ректором академії є професор Єгоров Богдан Вікторович.

Контакти ОНАХТ

Адреса: 65039, м. Одеса, вул. Канатна, 112

Телефон: (0482) 25-32-84

Напрями навчання в Одеській національній академії:

- Автоматика та електротехніка;

- Біологія та екологія;

- Харчова промисловість і біотехнологія;

- Економіка, менеджмент, маркетинг.

ОНАХТ

Історія становлення Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ)

Одеська національна академія харчових технологій, організована в 1921 році і є одним з найбільших навчальних закладів на території нашої держави. Рівень акредитації академії – найвищий, четвертий. Згідно з рейтингами, ОНАХТ входить в десятку найбільш успішних і продуктивних навчальних закладів нашої країни.

Академія – володар статусу одного з найбільш шанованих навчальних закладів в Україні, а її випускники високо цінуються за кордоном. За майже столітню історію своєї діяльності на рахунку академії понад 90 000 професіоналів, що спеціалізуються на харчовій промисловості та переробці. У число випускників також входять близько 5 000 іноземних громадян.

Відома, як перший навчальний заклад у сфері обробки зерна, пізніше, в 1969 році, академія зазнала реорганізацію і значно розширила спеціалізацію, завдяки реформуванню ОТІ та ОТІХП.

Репутація ОНАХТ говорить сама за себе. Міністерством аграрної політики академія була затверджена провідним спеціальним закладом з контролю харчової, а також зернооброблюючої промисловості.

Вже з моменту створення академії в її викладацький склад входили професура і володарі вчених ступенів. На сьогоднішній день традиція збережена. З 554 викладачів 287 – кандидати наук, 66 – доктори наук і професори.

Студентський колектив налічує близько 7100 студентів. Навчання відбувається з використанням останніх технологій, а тому набуті знання не втрачають свою актуальність до закінчення навчання. В ОНАХТ передбачені наступні факультети:

- технологічний інститут харчової промисловості;

- інститут механіки, автоматизації та комп'ютерних систем;

- інститут прикладної економіки та менеджменту;

- інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики;

- інститут післядипломної освіти і підвищення кваліфікації.

Одеська національна академія харчових технологій, ОНАХТ

Студенти академії мають всі умови для успішного навчання, відпочинку і занять спортом. Іногородні студенти проживають в упорядкованих гуртожитках. В сучасному спортивному комплексі з ігровими залами і плавальним басейном проходять заняття з фізичної культури і спорту, тренуються збірні команди академії, які неодноразово ставали призерами міських та республіканських змагань. Є студентський санаторій-профілакторій та спортивно-оздоровчий табір на березі Чорного моря. У студентському клубі працюють гуртки художньої самодіяльності, хор, танцювальний та вокально-інструментальний колективи.

Академія зацікавлена в тому, щоб абітурієнти вступали з хорошими знаннями, вибрали собі напрям підготовки і потім не шкодували про вибір. Для цих цілей, поліпшенню знань школярів, їх систематизації, проводяться підготовчі курси.

Кожен бажаючий отримати вищу освіту в академії може відвідати її на День відкритих дверей, які проводяться щорічно, пройти з екскурсією по університетському кампусу, подивитися аудиторії та обладнання, яке служить для проведення занять, дізнатися детально про спеціальності, які можна отримати в академії, про пільги до студентів, про підприємства, на яких проводяться практики і стажування, про відсоток працевлаштованих випускників, задати свої питання.

Один з найбільших вищих закладів не тільки Одеси, але і України, має IV рівень акредитації, готує висококваліфіковані кадри для переробної і харчової промисловості галузей АПК, а так само наукових досліджень розробки функціональних продуктів харчування.

У складі Одеської академії дев'ять навчальних корпусів, Інститут культури і мистецтв, обчислювальний центр, студентський клуб, бібліотека, шість читальних залів, вісім гуртожитків для іногородніх та іноземних студентів, буфети, кафе, спортивний комплекс з плавальним басейном та спортивними залами, санаторій-профілакторій, на березі Чорного моря є спортивно-оздоровчий табір.

В Одеській національній академії харчових технологій працює приймальна комісія.

Вищу освіту в національній академії можна отримати за багаторівневою системою (бакалавр, спеціаліст, магістр) за такими основними напрямами підготовки: економіка, менеджмент і адміністрування, природні науки, інформатика та обчислювальна техніка, автоматика та управління машинобудування та матеріалообробка, енергетика та енергетичне машинобудування електротехніка та електромеханіка, харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції, сфера обслуговування та ін.

Міжнародна співпраця Одеської національної академії

Університет в 2007 році підписав Болонську Хартію, завдяки чому студенти можуть проходити практику і навчання в зарубіжних ВУЗах.

Академія за двосторонніми договорами співпрацює з ВУЗами інших країн світу: Білоруссю, Гомельський державний технічний університет імені В. О. Сухого, Алжиром, Болгарією, Ізраїлем, Казахстаном, Литвою, Монголією, Польщею, Німеччиною, Росією: Державний технічний університет ім. М. Е. Баумана м. Москва, Словаччиною, Францією й ін.

Студенти можуть пройти необхідне медичне обстеження, а при необхідності і лікування у міській студентській поліклініці №21.

Центром культурного життя в академії по збереженню традицій, реалізації творчого потенціалу, організації дозвілля та розвитку самодіяльності є студентський клуб. В його складі багато творчих колективів, таких як фольклорний ансамбль, вокально-інструментальний ансамбль, хореографічний колектив і ін.

Випускники академії по закінченні навчання отримують дипломи державного зразка.

Отже, Одеська національна академія харчових технологій завжди радо вітає талановитих, ініціативних креативних студентів у своїх лавах.

З повагою ІЦ "KURSOVIKS"!